Oana Claudia Iurescu, PMP: „Pucheanu și PSD îi jecmănesc pe gălățeni pentru a-și mări salariile”

Data : 26 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

La inițiativa primarului Pucheanu, gălățenii vor fi plăti tarife mai mari la apă, canalizare și ecologizare.

Consiliul Local Galați a adoptat astăzi, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, câteva proiecte de hotărâre cu un puternic impact asupra buzunarelor gălățenilor. Este vorba despre acte normative care dispun creșterea tarifelor la apa rece menajeră, la serviciile de canalizare, la serviciile de colectare a deșeurilor, dar și o majorare a taxei de habitat.

Consilierii locali PMP Galați au votat împotriva acestor majorări, explicând că ele au fost adoptate pentru a acoperi majorările salariale decise de PSD în ultimii ani, și nu pentru achitarea unor credite care ar putea periclita implementarea unui proiect pe fonduri europene.

Consiliera PMP Oana Claudia Iurescu i-a cerut primarului Ionuț Pucheanu să își asume aceste proiecte de hotărâri și să recunoască eșecul politicilor fiscale total greșite adoptate de PSD în ultimii ani.

«Domnul primar Ionuț Pucheanu a propus un proiect de hotărâre privind majorarea tarifelor la apa rece menajeră cu 3% și la tarifele serviciului de canalizare-epurare cu 19%. A mai încercat domnia sa să-l introducă pe ordinea de zi și imediat după dezastrul PSD de la alegerile europarlamentare, dar l-a retras imediat pentru a nu contribui la prăbușirea totală partidului în ochii oamenilor. Acum, o să vă citez o mică parte din raportul de specialitate întocmit de serviciile din Primărie: „Având în vedere că în ultimii ani au fost înregistrate o serie de majorări importante a principalelor elemente de cheltuieli (energie, materiale, combustibili, SALARII, etc.), în principal ca urmare a modificărilor legislative, a evoluției macro-economice și a creșterii salariului minim la nivel național, Apă Canal propune revizuirea prețurilor/tarifelor începând cu data de 1 iulie 2019”.Ce înțeleg eu de aici? Că nemaipomenita politică a PSD-ului ne duce încet-încet la sapă de lemn. Practic, domnul primar PSD recunoaște politica dezastruasă a partidului de la nivel național, bazată pe jecmănirea cetățeanului, și mai recunoaște că majorarea acestor tarife are la bază și creșterea haotică, nesustenabilă, a salariilor angajaților din sistemul bugetar. Așadar, mărim tarifele pentru a susține salariile majorate aiurea de PSD. Că sunt disperați să adopte această majorare cât mai repede o demonstrează și prezența la ședințele pe comisii a însuși domnului Gelu Stan, directorul apă Canal, care ne-a explicat pe larg cât de mult costă să aducem apa de la zeci de kilometri, asta deși avem ape de jur împrejurul orașului.Halal politică de succes, de protecție socială, de justiție socială! Jecmănim oamenii pentru a da salarii mai mari angajaților. De mare efect! Ca să nu mai vorbim de faptul că oamenii vor plăti în continuare și taxa pe apa de ploaie, numită pompos apă pluvială, asta în ciuda faptul că noi am cerut insistent fie reducerea la minim a ei, fie eliminarea definitivă, așa cum alte orașe mari din țară au procedat deja. Dar cine să ne bage în seamă?
Concluzionând, am ajuns din nou să ne facem cruce cu ambele mâini privind la un primar al unui oraș mărginit de ape care majorează în draci tarifele la apa potabilă. Rușine!», a declarat consilierul local PMP Oana Claudia Iurescu.

Pe de altă parte, în aceeași ședință de Consiliu Local s-au aflat și câteva proiecte privind vânzarea unor terenuri ale Primăriei.

„Da, vindem tot, ca să avem bani de salarii, ca să acoperim găurile mari provocate de creșterile absolut inconștiete ale salariilor. Știați, de exemplu, că azi au fost majorate și salariile de la cantina socială? Mai vindem un teren, mai achităm un salariu! Frumoasă politică, domnule primar. Am avut parte de o creștere artificială a salariilor, care nu a fost dublată și de o politică fiscală coerentă, de o creștere a productivității. Dragii mei, când vă spuneam că PSD-ul cu o mână dă și cu alte două ia, nu mă credeați. Iată că acum aveți imaginea reală a dezastrului. Nu mai sunt bani, iar cei care se colectează sunt folosiți aproape exclusiv pentru salariile angajaților din sistem. Mare parte dintre ei, angajați pe bază de carnet de partid. Domnule primar, pe când ne impozitați și sufletul, că aerul de-abia îl mai respirăm pe gratis!”, a adăugat consilierul Oana Claudia Iurescu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de