Oana Claudia Iurescu-PMP, despre reducerea taxei pe apa de ploaie: „La vecinii din Brăila se poate, la noi nu!”

Data : 14 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cele două consiliere PMP din CL Galați, Oana Iurescu și Nicoleta Badiu, au cerut acest lucru încă din luna martie.

A trecut mai bine de jumătate de an de când cele două consiliere locale PMP din Consiliul local Galați, Oana Claudia Iurescu și Nicoleta Badiu, au depus la Registratura forului legislativ local o inițiativă privind eliminarea taxei pe apa căzută din cer și nu s-a întâmplat absolut nimic.

După vreo lună și jumătate de la înregistrare, domnul director Vergiliu Vals a ieșit cu un răspuns patetic prin care ne explica faptul că taxa pe apa meteorică este sută la sută legală, doar că „(…) asupra valorii ei trebuie intervenit, în sensul scăderii la un nivel corespunzător costurilor reale ale operatorilor”! Așadar, două consiliere solicită legislativului local anularea aceastei taxe, iar domnul director Vergiliu Vals vine și spune că ea este legală, dar că este un pic umflată, ca să ajungă ceva mărunțiș și pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară-Serviciul Regional Apă Galați, asociație care știm cu toții, este plină de pesediști. Curat-murdar!

Ca să nu mai vorbim de faptul că vecinii noștri din Brăila s-au apucat deja să caute soluții pentru reducerea substanțială a taxei pe apa de ploaie. Primarul Brăilei a declarat recent că a înaintat deja propuneri la ANRSC și ASRO (Asociația Română de Standardizare) și că, în funcție de răspunsul primit, va demara discuțiile în cadrul AGA a Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Dunărea Brăila. Asta în ciuda faptului că este conștient că măsura inițiată ar putea afecta bugetul operatorului de apă și canalizare brăilean. Ați auzit domnilor care conduceți Primăria Galați? Pe la alții se poate!

Dacă mai punem la socoteală și faptul că din vară există și cadrul legal pentru acest lucru, după ce în Monitorul Oficial au fost publicate modificările la Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, este clar că este vorba despre rea-voință!

„Această taxă ce trebuie redusă sau chiar eliminată pentru că este mare. Sunt multe cazuri în care cantitatea de apă de ploaie facturată depășește cantitatea de apă consumată de mulți locatari. Mai mult, facturile diferă de la cartier la cartier și chiar de la un bloc la altul, și nu în ultimul rând, aceste biruri sunt mai mari în cazul abonaților care plătesc prin intermediul asociațiilor de proprietari, comparativ cu cele plătite de abonații care au contract direct cu Apă Canal Galați” ne-a explicat președintele PMP Galați, Oana Claudia Iurescu.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de