Oana-Claudia Iurescu, PMP: „Cartierul Micro 13B trebuie să scape de coșmarul mașinilor parcate peste tot!”

Data : 5 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Părculețul de lângă Școala Grigore Moisil ar putea fi reabilitat pentru a fi folosit de copii.

Audiențele ținute la sediul Partidului Mișcarea Populară de consilierul local Oana-Claudia Iurescu încep să dea roade. Mai mulți locuitori ai Cartierului Micro 13B au semnalat faptul că se confruntă cu mari probleme. Zona este sufocată de mașinile parcate peste tot: pe spațiile verzi, pe trotuare, chiar și în vechiul părculeț de lângă Școala Grigore Moisil (nr. 38).

„Am înțeles că la blocurile din zona respectivă sunt multe familii care au în componență mulți copii. Așadar, se justifică amenajarea unui parc modern, cu toate dotările necesare astfel încât copiii să fie în siguranță”, ne explică Oana-Claudia Iurescu.

Acesta ar putea fi amplasat chiar lângă școala din cartier, în dreptul blocurilor B2, C5, C6 și C7.

„În dreptul blocului B%, oamenii și-ar dori o parcare modernă, care să poată adăposti toate mașinilor riveranilor străzii Furnaliștilor. Spațiu este, trebuie doar să știm să-l gestionăm”, ne mai spune consilierul local PMP Galați.

strada feroviarilor

De altfel, oamenii au cerut reabilitarea urbană a zonei încă din 2016, dar nu au primit niciun răspuns.

„În primul rând, voi depune documentația pentru realizarea acestui parc și a unei parcări moderne. Apoi, voi cere explicații celor din Primărie pentru faptul că nu au catadicsit să le răspundă oamenilor care le-au semnalat diverse probleme încă din 2016. Am fost și eu acolo, în cartier, și am văzut copaci care stau să cadă, chiar la intrarea în școală. Chiar trebuie să se întâmple vreo tragedie pentru a face ceva? Ce-i așa de complicat de toaletat câțiva copaci, trebuie să aștepte oamenii trei ani?”, mai spune Oana Iurescu.

Potrivit cifrelor furnizate de asociațiile de proprietari, în zona respectivă locuiesc peste 800 de familii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de