Oamenii străzii, protejați de frig

Autor :

Data : 26 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Din păcate, polițiștii locali spun că foarte mulți dintre aceștia au refuzat internarea.

În ultimele nopți polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au internat 13 persoane fără adăpost, iar alte 37 au refuzat internare. În aceste situații de refuz categoric, oamenii legii au verificat adăposturile improvizate chiar și de două trei ori pe noapte pentru a vedea în ce condiții sunt oamenii străzi. Acolo unde polițiștii locali au constatat că se impune internarea unor persoane, au apelat la Serviciul Județean de Ambulanță.

De la începutul anotimpului rece polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au internat la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, Spitalul de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” sau Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în funcție de situație, un număr de 54 persoane fără adăpost, alte 99 refuzând internarea. Persoanele fără adăpost care au refuzat internarea provin din județele Galați, Brăila și Tulcea.

Și pentru următoarele zile polițiștii locali din cadrul celor cinci Secții de Ordine Publică și Intervenție Rapidă își vor concentra activitatea asupra persoanelor fără adăpost, în timp ce Serviciul de Siguranță Rutieră, va fi prezent cu patrule în toate punctele importante ale municipiului pentru fluidizarea traficului rutier. Dacă situația o va impune, Poliția Locală Galați este pregătită să intervină în teren cu un total de 133 polițiști locali de ordine publică și siguranță rutieră și 19 autoturisme de serviciu.

„Începând de ieri și pentru toată perioada de menținere a codurilor meteo de ger și căderi abundente de zăpadă, personalul Poliției Locale Galați va acționa în medie cu cel puțin zece patrule de ordine publică, două de rutieră și una de intervenție rapidă pe tura de serviciu (8 ore), deci în 24 de ore avem în teren peste 30 de echipaje pentru a interveni în situații deosebite prilejuite de vremea extremă. Am instituit la Poliția Locală Galați nivelul II de alertă care presupune chemarea la serviciu a unei pătrimi din efectiv, dublarea cu șefii de secții și de serviciu la dispecerat și reședința secțiilor, în program de permanență, pentru a coordona activitățile direct din teren, concomitent cu desfășurarea și a celorlalte activități specifice”, a menționat Petrică Hahui – director general Poliția Locală Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de