O treime din muștarul de Tecuci este fabricat la Oradea, Constanța sau Buzău

Data : 17 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Chiar și așa, muștarul făcut la Tecuci este apreciat chiar și peste hotare.

Aproape sigur 9 din 10 români adulți știu că muștarul de Tecuci este un adevărat brand național. Este practic, nelipsit de la tradiționalele serbări câmpenești, cu mici și bere.

De câte ori nu ați auzit expresia „Dați-mi vă rog și un borcan de muștar, dar să fie de Tecuci”. Culmea este că puțini știu că aproape o treime din muștarul de Tecuci nu este fabricat la Tecuci.

În al doilea oraș ca mărime din județul Galați nu s-au cultivat niciodată plante de muștar. Nici măcar în localitățile din jurul Tecuciului.

Asta nu l-a împiedicat pe Nicolae Ceaușescu ca în urmă cu aproape 50 de ani să decidă ca la Tecuci să fie construită o fabrică de muștar.

Ani de-a rândul, până la Revoluție și chiar și după 1990, dar până la privatizarea fabricii, muștarul de Tecuci a fost produs numai la Tecuci.

În prezent, numai 70% din muștarul care se produce în România vine de la Tecuci. În ultimii ani au apărut producători care scriu pe etichetă „Muștar de Tecuci” dar sunt din Buzău, Constanța sau Oradea.

Producătorii spun că în prezent la Tecuci se fac șase sortimente de muștar, care ajung atât pe piața internă cât și pe cea externă. Până şi ungurii, italienii şi spaniolii au prins gustul produselor de Tecuci.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de