O nouă suspiciune de pestă porcină în județul Galați

Autor :

Data : 3 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

16 porci dintr-o gospodărie din localitatea Independența au fost sacrificați deja.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această dimineață pentru a aproba Planul de măsuri după ce un nou focar de pestă porcină africană a apărut într-o gospodărie din Independența. În acest caz, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

În această exploatație suspectă, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare pentru clarificarea trasabilității porcilor. Astfel, C.J.S.U. a decis uciderea celor 16 porci din exploatație și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Independența, interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala, interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA, instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar și amplasarea dezinfectoarelor rutiere la intrarea/ieșirea din exploatația suspectă.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, un impact economic major.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de