Noii viceprimari, Sorin Enache (PSD) și Cristian Dima (ALDE). City manager, Humelnicu (PSD)

Autor :

Data : 9 iunie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean vor fi de la PSD și ALDE

Liderii PSD și ALDE au finalizat negocierile pentru stabilirea algoritmului și desemnarea celor care vor ocupa funcțiile executive de la conducerea primăriei. Noul primar, Ionuț Pucheanu (PSD) va avea ca principali colaboratori reprezentanți ai PSD și ALDE, în pofida bunei colaborări PSD-UNPR de la București și de a nivel național progresiștii locali nefiind în cărți pentru negocierile de la Galați, din cauza disensiunilor istorice dintre Dan Nica și cei doi lideri locali ai UNPR, Eugen Chebac și Marius Stan.

Un post de viceprimar va reveni PSD, prin Sorin Enache, celălalt viceprimar fiind Cristian Dima, de la ALDE.

City manager va fi Marius Humelnicu (PSD), fost consilier municipal, care până de curând a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

A fost convenit în principiu și algoritmul pentru conducerea executivă a Consiliului Județean. Un mandat de vicepreședinte va fi al PSD (cel mai probabil prin Gigel Istudor), celălalt va reveni ALDE. County managerul va fi desemnat de PSD. La acest moment încă se mai discută despre nominalizările pentru aceste funcții.

Sunt negociate și conducerile societăților și instituțiilor de sub autoritatea Consiliului Municipal și Consiliului Județean.

Președintele ALDE Galați, Eugen Durbacă, a renunțat ieri la mandatul de consilier județean, care i-ar fi fost util doar în condițiile în care ar fi avut posibilitatea să negocieze obținerea președinției Consiliului Județean.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de