Nicoleta Badiu, consilier PMP Galați: „Vrem punctaje mai mari pentru familiile cu mulți copii”

Autor :

Data : 25 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Un astfel de proiect va ajunge azi pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local.

Consilierul local PMP Galați Nicoleta Badiu a depus un proiect de hotărâre privind modificarea criteriilor potrivit cărora Consiliul Local acordă locuințele pe care le administrează. Este vorba în special despre majorarea punctajelor acordate familiilor care au copii.

„Familiile care au în întreținere un copil vor primi cinci puncte, cele care au doi copii vor primi 10 puncte, cele cu trei copii vor primi 15 puncte iar cele cu patru sau mai mulți vor primi 20 de puncte. De asemenea, familiile care au în componență persoane cu doctorat vor primi 30 de puncte”, ne explică Nicoleta Badiu.

Hotărârea din 2016 urmează să sufere și câteva modificări organizatorice. Astfel, pentru anul 2018 se prorogă termenul de depunere și actualizare a dosarelor până la data de 30 noiembrie 2018. De asemenea, analiza dosarelor de către comisia constituită în vederea soluționării cererilor privind repartizarea unei locuințe, se va realiza în cursul lunii decembrie 2018. Stabilirea listei de priorități se face pe baza dosarelor depuse în cursul anului 2018 precum și a dosarelor nesoluționate din anii anteriori, actualizate în termenele legale. Eventualele repartiții vor fi emise după data de 01 ianuarie 2019. În cazul refuzului unei repartiții emisă de comisia prevăzută la pct.8.4, persoana aflată în situația respectivă va trebui să dea o declarație în formă autentică de renunțare, în caz contrar se va emite o notificare prin care în termen de 5 zile de la primire, aceasta trebuie să își exprime acceptul sau refuzul locuinței conform repartiției, iar în situația în care, urmare notificării, nu se primește nici un fel de răspuns, repartiția se va retrage.

Proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a ședinței în plen de astăzi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de