Misiuni de salvare contracronometru

Autor :

Data : 11 ianuarie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Un bărbat care s-a rătăcit într-o pădure din Pechea și un altul care înota în râul Bârlad au fost găsiți și salvați de pompierii ISU Galați

Miercuri după-amiază, în Centrul Județean de Comandă și Coordonare a Intervențiilor, s-a semnalat dispariția unui tânăr, pe drumul dintre Pechea și Suhurlui, fapt pentru care s-au constituit de îndată echipe de căutare și salvare. Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, și-a vizitat dimineață un prieten, la o stână situată între cele două localități, apoi a plecat, cu căruța cu calul spre Suhurlui.

Din cauza viscolului puternic, nu a mai reușit să se orienteze, a deshămat calul și a continuat drumul, o vreme călare, dar a înaintat circa 20 de kilometri în direcția opusă. Un timp, a păstrat legatura cu rudele, telefonic, dând o serie de indicii (fântâna cu cumpănă etc), până la descărcarea telefonului.

”S-a anunțat apoi dispariția, s-au mobilizat echipele de căutare, iar câteva ore mai târziu avea să fie identificat la o altă stână, în viață. Bărbatul a fost consultat de echipajul medical al ambulanței, dar a refuzat internarea. La intervenție au participat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, cu două șenilate și 20 de pompieri, Primăria Pechea cu 15 persoane din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, polițiști și pădurarul care cunoștea zona vizată, precum și polițiști de frontieră”, a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purt. de cuv. I.S,U. Galați.

Un alt caz deosebit s-a semnalat la numărul unic 112 miercuri seara, la ora 18.15, în zona Tecuci. În râul Bârlad, a fost observat înotând un bărbat, care a reușit să ajungă și să iasă la mal. Acțiunea de salvare a echipelor de intervenție a fost îngreunată de stratul consistent de zăpadă viscolită din acea zonă (un metru), accesul făcându-se cu o Wolă. Bărbatul a fost scos, i s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la Spitalul din Tecuci. Nu se cunosc circumstanțele în care s-a petrecut acest eveniment.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:

Articole scrise de