Mișcarea Populară lansează proiectul „ÎMPREUNĂ”

Data : 4 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Campanie deschisă pentru alegerea candidaților pentru Primăria Municipiului Galați

Printr-un comunicat de presă, președintele filialei Galați a Partidului Mișcarea Populară (PMP), deputatul Cătălin Cristache, anunță că popularii gălățeni au demarat procesul de selecție a celor din rândul cărora se va desemna candidatul partidului pentru primăria municipiului Galați, într-un proiect de democrație participativă la care invită întreaga comunitate gălățeană, proiect pe care l-au intitulat simbolic „ÎMPREUNĂ”

„Va fi atât o competiție internă în care candidații vor trebui să dobândească susținerea membrilor organizației noastre, dar și o dezbatere în care gălățenii, deopotrivă cu membrii partidului, vor fi invitați să se implice direct, urmând ca la finalul acestei campanii de selecție să le fie solicitat punctul de vedere și susținerea pentru unul sau altul dintre candidați.

Partidul Mișcarea Populară rămâne un proiect deschis, dedicat tuturor acelora care doresc să își asume un rol politic activ în comunitatea noastră, între criteriile de selecție a viitorilor candidați nefiind menționată vechimea în partid, ci numai criteriile de integritate morală și profesională prevăzute de statutul partidului.

Considerăm că ceea ce ne aduce și ne ține împreună nu sunt privilegiile, ci valorile comune, spiritul comunitar activ și dorința de a repune Galațiul în rândul orașelor dezirabile, cu un nivel de trai decent și cu perspective reale de dezvoltare. Un astfel de proces de selecție a candidatului la funcția de Primar al Galațiului este în sine o cale de a deschide politica către cetățeni, de a le oferi posibilitatea imediată de a se implica și de a candida, desființând astfel autoproclamatul concept de „clasă politică”.

Rămânem astfel consecvenți misiunii pe care ne-am asumat-o în urmă cu cinci ani, aceea de a aduce în politică oameni noi, nu dintre „noi”, membrii unor grupuri restrânse de interese, ci dintre noi, gălățenii.

„Clasă” sau „castă” privilegiată, cei care stăpânesc Galațiul de 28 de ani declară arogant că „vor rămâne la conducerea primăriei pentru multă vreme de-acum încolo”. Avem convingerea că prin efortul membrilor noștri și cu ajutorul comunităților în care trăim fiecare, îi vom ajuta să mai reducă și din termenul pe care și-l propun, dar și din aroganța de care dau dovadă.

Invităm așadar gălățenii să ni se alăture în acest proiect democratic deschis, având convingerea că numai împreună cu ei putem aduce la viață orașul, la acea viață pe care ne-o dorim cu toți iar astăzi, pentru a o dobândii, o căutăm oriunde, numai în Galați nu.

De această dată, vom alege ÎMPREUNĂ”, se arată ân comunicatul remis redacției Știri de Galați.

Partidul are și a avut întotdeauna resurse proaspete de membri capabili să candideze pentru funcții în administrația local dar, preocuparea noastră permanentă a fost să aducem cât mai mulți oameni noi în politică, oameni bine pregătiți, nedeprinși cu năravurile politicii locale. De aceea, pentru alegerile din 2020 vrem să facem un pas fără precedent în politica gălățeană și anume să validăm candidații nu doar prin acele liste de semnături solicitate de lege și nici printr-un vot intern, ci printr-un proces real de consultare a concitadinilor cu privire la candidații pe care îi propunem. Vom urmări astfel atât susținerea politică de care candidații se bucură în interiorul organizației, dar și nivelul de susținere pe care aceștia îl pot determina în comunitrățile lor.”, ne-a declarat deputatul Cătălin Cristache.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de