Ministrul Mediului Apelor, Pădurilor și Mediului a venit la Corod

Autor :

Data : 4 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Zeci de case au fost inundate, iar localnicii încearcă acum să salveze ce mai pot.

Apele au trecut, dar noroiul și necazul oamenilor au rămas. În comuna Corod, din județul Galați nimic nu mai este ca ieri. Zeci de case au fost inundate, iar localnicii încearcă acum să mai recupereze câte ceva din lucrurile înecate în mâl.

Dimensiunea potopului i-a fost povestită și ministrului Mediului, chiar de către localnici. Ioan Deneș a vrut să vadă cu ochii lui cum arată casele oamenilor după o viitură și un cod roșu.

„Știți că există reguli foarte clare și reglementare foarte clară în ceea ce privește partea de despăgubiri pe culturi agricole, animale. Eu am venit să le spun oamenilor că este foarte important ca noi să fim aproape de dumnealor și să le transmit că într-un timp foarte scurt, cel puțin pe zona de ape o să facem intervenții de urgență pe lucrări hidrotehnice, să facem amenajarea cursului de apă, Corozel”, a declarat demnitarul.

Astăzi, în nordul județului Galați a fost emisă o avertizare now casting, cod roșu de vreme severă, pentru localitățile Berești și Cavadinești. Din fericire, norii s-au împrăștiat și nu a mai plouat torențial.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de