Ministrul Educației a participat astăzi la aniversarea a 150 de ani de la înființarea CNVA

Autor :

Data : 24 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Liviu Marian Pop a făcut un tur al liceului și a semnat în cartea de onoare a acestuia.

Ministrul Liviu Pop a ajuns în jurul orei 10.00 la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și înainte de a participa la o slujbă religioasă a dezvelit un monument dedicat împlinirii a 150 de la înființarea unității școlare. Cel mai mare om în Educație a făcut un tur al liceului și chiar a semnat în cartea de onoare a acestuia. Chiar dacă astăzi a fost zi liberă pentru elevi, profesorii au profitat de vizita ministrului și i-au adresat câteva întrebări în legătură cu schimbările din educație.

„A fost participare record la completarea chestionarelor privind tema pentru acasă. Se prelucrează toate datele. În momentul în care le vom finaliza le vom face publice. Au fost foarte utile aceste chestionare pentru că avem o radiografie și din punctul de vedere al profesorului și a elevului și a părintelui vizavi de rolul temelor pentru acasă. Anul trecut, ordinul de ministru privind temele pentru acasă s-a modificat, nu s-a făcut o consultare publică și este normal să vedem după aplicarea acestui ordin care este situația de fapt în viața fiecărui elev. Manualul de bază îl avem și îi invit pe toți cei care vor să devină autori de manuale sau să se uite peste metodologia pe care am pus-o în dezbatere publică. Săptămâna viitoare vom aproba această metodologie, iar pentru clasele I, a II-a și a VI-a vom lansa concurs între autorii de manuale”, a spus Liviu Marian Pop.

După vizita la C.N.V.A., ministrul Liviu Pop a mers la Teatrul Dramatic unde a primit placheta colegiului. Deși trebuia să meargă în vizită și la Școala generală nr. 28, ministrul și-a modificat agenda și a participat la întâlnirea cu directorii unităților de învățământ din Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de