Meșteri populari și artizani din toate zonele etnofolclorice se adună la Shopping City

Data : 22 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Târgul de Sfântul Andrei va avea loc în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2017.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălățenii și în acest an, în cadrul Sărbătorilor Galațiului organizate de Primăria Municipiului Galați, la Târgul de Sfântul Andrei, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2017, în deschiderea tradițiilor de iarnă care însoțesc, la români, luna decembrie.

Ajuns la a XVII-a ediție, evenimentul reunește la Galați meșteri populari și artizani din toate zonele etnofolclorice și va fi găzduit de Shopping City Galați.

„Meșterii aduc lemn cioplit din Vâlcea și Colibași, de peste Prut, ceramică tradițională de Horezu și Braniștea și ceramică medievală de la Baia Mare. Cei aflați în căutarea unor piese vestimentare sau accesorii care să le completeze ținuta și să îi confere personalitate, vor găsi pielărie și cojocărie din Grumăzești Neamț, din Ruginoasa și din Colibași, țesături, ii, costume și ștergare din Neamț, Bistrița, Breaza și de la Hanu Conachi sau podoabe de la Roman. Nu lipsesc ouăle încondeiate (Moșna Iași), picturile, figurinele, păpușile și alte obiecte decorative, dar nici mierea, turta dulce și dulcețurile preparate tradițional”, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural.

De Târg și sărbătoare, artiștii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor fi și ei prezenți: Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, elevii claselor de folclor ai Școlii de Arte și grupuri folclorice din județ.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00-22.00, iar spectacolul de deschidere va avea loc joi, 30 noiembrie, la ora 15.00, în interiorul Shopping City Galați. În celelalte zile de târg, gălățenii se pot bucura de spectacole începând cu ora 17.00.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de