Medalii pentru profesorii gălățeni care au găsit soluții pentru scoaterea nitriților din produsele alimentare

Data : 19 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Premiile au fost obținute la un salon de inventică.

Salbă de medalii pentru inovațiile prezentate de către specialiști ai Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați la cea de-a IV-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, desfășurată în perioada 13 – 15 iunie 2018 la Timișoara.

La salon au fost prezentate peste 300 de inovații ale unor cercetători, antreprenori și oameni de afaceri, din România, China, Rusia, Belarus, Croația, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru și Serbia, din mai multe domenii de activitate: mecanică, industrie alimentară, medicină, electronică, optică, publicitate, securitate-salvare, construcții, instalații, jocuri.

Profesorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au adus acasă o
medalie de aur pentru un colorant pe bază de cătină și sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii, încă una pentru un parizer din carne de porc cu șrot de cătină fără adaos de nitrit și o medalia de argint pentru un parizer din carne de porc cu cătină fără nitriți. Din echipa de inventatori fac parte Maricica Stoica, Petru Alexe, Liliana Mihalcea și Cristian Dima.

Medaliile au fost oferite de către Societatea Inventatorilor din Banat. De asemenea, au mai fost obținute premiul special – Diploma Za Postignute Rezultate – oferită de academicianul Milan Bojović, președintele Balkan Mananager’s Association pentru parizerul din carne de porc cu șrot de cătină fără adaos de nitriți, diplomă de Excelență acordată de Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara pentru colorantul pe bază de cătină și sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii și o diplomă de Excelență acordată de Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Banatul „Regele Mihai I al României” din Timișoara pentru toate cele trei invenții.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de