Medalii obținute de doi elevi gălățeni în Sri Lanka, la Olimpiada de Astronomie

Data : 15 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cei doi sunt membri ai Astroclubului „Călin Popovici”.

Doi membri ai Astroclubului „Călin Popovici” din cadrul Observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi au obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka, care s-a desfăşurat în perioada 6 –14 octombrie 2018.

Aceşti doi elevi excepţionali sunt: Daria Hărăbor de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi care a obţinut medalia de aur și Maria Iordache de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila care a obţinut medalia de bronz. În această vară, cele două eleve s-au pregătit intens în cadrul Planetariului şi Observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, unde se derulează un program de pregătire a elevilor pentru proba observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică. Pregătirea pentru proba observaţională s-a realizat împreună cu Ovidiu Tercu, coordonatorul Secţiei Planetariu/Observatorul astronomic din cadrul muzeului gălăţean.

Tot în această vară, pe parcursul mai multor zile, s-a pregătit la observatorul gălăţean şi elevul Vlad Roşca din Slobozia care a obţinut medalia de bronz la această olimpiadă. Vlad este elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi în această toamnă va mai participa şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China. La această olimpiadă de astronomie şi alţi elevi din România au obţinut rezultate foarte bune. Rezultatele echipei României la IAO 2018 sunt:

Medalii de aur:
DARIA HĂRĂBOR
DAVID TURTUREAN

Medalie de argint:
TUŞ TRAIAN

Medalii de bronz:
IORDACHE MARIA
ROŞCA VLAD

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de