Lucrările la podul peste Dunăre vor începe cel mai târziu pe 10 decembrie

Data : 20 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Anunțul a fost făcut ieri la Tulcea de ministrul Finanțelor.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici îi asigură pe braileni, tulceni și gălățeni că cel mai târziu 10 decembrie vor începe lucrările la Podul peste Dunăre, considerat cel mai mare proiect de infrastructură rutieră de după Revoluţie, care ar urma să asigure legătura între Brăila și Tulcea.

„Am avut o discuţie la Bucureşti cu toţi cei implicați în acest proiect și i-am rugat ca în fiecare săptămână să aibă o situaţie pe zona pe care o coordonează, pentru ca lucrurile să reintre în calendarul de lucru. Mai sunt câteva etape intermediare, câteva hotărâri de Guvern în şedinţele următoare, pentru ca totuşi, cel târziu pe 10 decembrie, să fie emis ordinul de începere de lucrări pentru podul Tulcea-Brăila. Acesta este termenul maxim, dar dacă reuşim să ne mişcăm mai repede, e posibil ca acest lucru să se întâmple până la final de noiembrie. Termenul oficial este 10 decembrie, dată de la care efectiv se începe lucrarea, adică veţi vedea pe ambele maluri mobilizare de şantier, echipamente aduse la faţa locului, defrişare pe suprafaţa necesară, descărcări arheologice, absolut tot ce ţine de începerea unei lucrări”, a declarat Teodorovici, citat de Agerpres.

Potrivit declaraţiei ministrului Finanţelor Publice, în luna decembrie vor fi încărcate în sistemul electronic de achiziţii publice documentaţiile aferente obiectivului drum expres Brăila – Tulcea – Constanţa, pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, astfel încât până la finalul anul 2019 să fie finalizată documentaţia pentru începerea lucrărilor şi la acest obiectiv.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de