Lucrările la avaria de pe strada Stadionului continuă fără oprirea apei

Autor :

Data : 3 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Lucrările sunt necesare punerii în siguranță a tronsonului de conductă.

Avaria produsă în seara de vineri, 31 mai 2019, în strada Stadionului a fost cauzată de eroziunea excesivă a armăturii tubului de beton de pe conducta magistrală Dn800mm (anul punerii în funcțiune 1986), spun cei de la Apă Canal Galați.

„Având în vedere complexitatea lucrărilor de remediere a avariei, s-a procedat imediat la oprirea funcționării Stației de Tratare și Pompare Uzina de Apă nr. 2, în primul rând pentru că trebuia eliminat tot debitul de apă din zonă (pentru a nu pune în pericol domeniul public și construcțiile) și în al doilea rând pentru a permite accesul personalului Apa Canal Galați la conductă.
Personalul societății a fost mobilizat imediat în zonă și a efectuat manevre specifice în rețea pentru golirea cât mai rapidă a conductei și demararea lucrărilor propriu-zise de remediere. Pe timpul nopții s-au efectuat manevre în rețeaua de distribuție, care au făcut posibilă alimentarea pe trasee alternative a consumatorilor din Cartierele Țiglina 1, Țiglina 2, Mazepa 1, Mazepa 2 (parțial). Din momentul în care s-a ajuns cu săpătura la conducta Dn800mm și s-a constatat gravitatea situației, au început măsurătorile și lucrările de confecționare a pieselor (aveam piese în stoc, dar ele au trebuit adaptate în teren la specificul situației). Cămășuirea tubului de beton cu piese din oțel, executată sâmbătă, 1 iunie, a reprezentat soluția cea mai rapidă de remediere a avariei. Soluția implementată a permis reluarea furnizării apei potabile într-un timp mai scurt față de orice altă modalitate tehnica de intervenție. Echipele mobilizate au lucrat continuu în tot acest interval pentru a permite reluarea alimentării cu apă într-un interval de timp rezonabil, chiar dacă în mediul on-line erau acuzate că nu intervin și nu iau măsuri în acest sens.
Până la finalizarea avariei și repornirea Stației de pompare Uzina de Apa nr.2, am asigurat în zona afectată cisterne cu apă. Acțiunea a decurs greoi, motivat de numărul mare de consumatori rămași fără apă”, se arată într-un comunicat al instituției.

O cisternă s-a aflat permanent la dispoziția populației în Micro 21, în zona avariei iar a doua s-a aflat în curtea Spitalului Județean “Sf.Apostol Andrei”, a alimentat cu prioritate spitalul, dar și consumatorii din zonă. O a treia cisternă a alimentat cu apă consumatori din diferite zone ale cartierelor afectate, pe baza solicitărilor telefonice.

„Echipele Apa Canal Galați se află în continuare în teren, în zona avariei, pentru lucrări necesare punerii în siguranță a tronsonului respectiv de conductă. Facem tot ce ne stă în putință să executăm aceste lucrări fără a fi necesară oprirea apei”, se mai arată în comunicat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de