Lucrări hidrotehnice de peste 7,6 milioane de lei în județul Galați

Data : 30 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Este vorba despre lucrări de decolmatare, de compactare şi înalţare a vechilor diguri.

60 de lucrări hidrotehnice de investiţii, în valoare totală de 169.532.000 lei, vor fi finalizate până la sfârşitul anului şi peste 90 de localităţi vor fi apărate împotriva inundaţiilor.

Prin dispoziţia Ministerului Apelor şi Pădurilor, peste 90 de localităţi, inclusiv oraşe ca Bacău, Braşov, Sfântu-Gheorghe, Târgu Ocna, Gura Humorului, Rădăuţi, Horezu, vor fi apărate împotriva inundaţiilor, în urma finalizării a 60 de lucrări hidrotehnice, realizate la nivel naţional de Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR). Din cele 60 de lucrări, 29 dintre acestea vor fi finalizate prin fonduri de la bugetul de stat, iar 31 vor fi realizate din surse proprii ale ANAR.

În vederea protejării populaţiei, a locuinţelor, precum şi a obiectivelor socio-economice, ANAR va finaliza până la sfârşitul acestui an lucrările hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor, investiţii în valoare totală de 169.532.000 lei. Astfel, 116.125.000 lei (68,5% din valoarea totală de investiţie) au fost alocaţi, în regim de urgenţă, din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, în vederea înlăturării efectelor inundaţiilor, prin HG 582/2018 şi prin HG nr.516/2018.

În judeţul Galaţi, ANAR a investit, din surse proprii, suma de 7.642.000 lei, fonduri care sunt destinate lucrărilor de amenajare a râului Siret şi refacere a eroziunilor de mal, în localităţile Şendreni şi Şerbeştii Vechi.

Administraţia Naţională „Apele Române”, prin Administraţiile Bazinale de Apă, a început deja refacerea infrastructurii de apărare. Sunt realizate lucrări de decolmatare, de compactare şi înalţare a vechilor diguri, de refacere a pragurilor de fund din gabioane etc.

Lucrările sunt executate conform proiectului şi caietului de sarcini şi este respectat graficul fizic de execuţie.
Conform planului de investiţii, toate aceste lucrări hidrotehnice vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de