“Locatar” nou la Zoo

Autor :

Data : 23 august 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Grădina zoologica din Galati are un nou membru. Un pui de leu s-a născut în urmă cu trei săptămâni.

 

Deocamdată, leuțul nu poate fi admirat și de vizitatori, pentru că încă se află în perioada de carantină, iar părinții lui sunt foarte protectivi cu el.

Leuțul s-a născut pe 3 august, anul acesta. Nicoleta, leoaica, in varsta de 7 ani și Nicolae, tatăl, în vârstă de 11 ani i-au aparținut cândva interlopului Nuțu Cămătaru. De trei ani au fost aduși la Galați, împreună cu altă familie de lei, ca a aparținut tot lui Nuțu Cămătaru.

Deși inițial, Nicoleta a născut doi lei, doar unul a supraviețuit. Însă puiul este foarte răsfățat de mamă, dar și de Nicolae, tatăl, desi, în mod normal, leul nu se implică în creșterea puilor. Bucuria nașterii puiului de leu este cu atât mai mare în rândul îngrijitorilor de la zoo, cu cât de 13 ani, nici o familie de lei nu s-a reprodus până acum la Galați.  ”Suntem foarte fericiți pentru că ultimul pui de care am avut parte, a apărut acum 13 ani.

Puiul este foarte bine îngrijit de mamă și probabil că într-o săptămână va putea fi scos în curte”, a declarat Mădălin Șerban, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Galați. Deocamdată, micul leu nu a primit un nume. De altfel, abia peste un an când ajunge la maturitate se va ști exact ce sex are. La zoo Galați a mai fost adus și un tigru de la Brasov, iar animalul s-a adaptat foarte bine.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de