Liberty House Group cumpără ArcelorMittal Galați

Autor :

Data : 12 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Tranzacția se va face în funcție de evoluția procedurii de cumpărare a Combinatului din Ilva.

ArcelorMittal a anuntat astăzi că a primit o ofertă irevocabilă din partea Liberty House Group pentru achiziția ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galați (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia). Cele patru unități sunt parte a pachetului de separare pe care Compania l-a agreat cu Comisia Europeană în timpul investigației de fuziune privind achiziția de către Companie a Ilva S.p.A („Ilva”).

„Încheierea tranzacției este subiect al încheierii achiziției Ilva de către Companie și este condiționată de aprobarea C.E. precum și de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european și local.

Negocierile continuă cu părți interesate în privința vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare“, se arată într-un comunicat al companiei.

„Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați ci și pentru modernizarea Combinatului”, a declarat Bogdan Grecu, director general al ArcelorMittal Galați – Skopje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de