Lansare de carte: „Puterea justiției şi justiția puterii”, de Cătălin Predoiu

Data : 26 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Evenimentul va avea loc joi, 28 martie, la ora 17.00, la Librăria „Alexandria”.

La Librăria „Alexandria”, de pe strada Domnească, va avea loc lansarea volumului „Puterea justiției şi justiția puterii” semnat de fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu, care a reunit sub acest titlu discursuri, interviuri, analize și pamflete.

La lansare vor participa conf. univ. dr. George Schin de la Universitatea „Dunărea de Jos” şi Dana Potorac, jurnalist şi scriitor.

Un argument pentru a citi această carte, mai ales în actuala perioadă, marcată de atacuri la adresa Justiției, este faptul că fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu este apreciat de partenerii din Parlamentul European pentru reușitele sale în aducerea Justiției din România la standarde europene. Iată două astfel de opinii:

Gunther Krichbaum, președinte al comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german:

„Îl cunosc pe Cătălin Predoiu, de mulți ani, ca pe un european convins și pasionat. Colaborarea cu el a fost întotdeauna consistentă și bazată pe încredere. În calitatea sa de ministru al Justiției, i-am apreciat în mod deosebit hotărârea cu care a abordat importante reforme ale dreptului procedural civil și penal. El a stabilit standarde pe calea unui sistem de justiție mai bun. Mi-aș dori să se întâmple asta și în prezent. Pentru că atunci România se va îmbunătăți în fiecare zi”.

Angelo Alfano, ministru italian al Justitiei (2008-2011), al Afacerilor Interne (2013-2016) si al Afacerilor Externe (2016-2018):

„Cătălin Predoiu este unul dintre miniștrii cu care am colaborat cel mai bine la Consiliul JAI. Mereu bine informat și activ în dezbateri, un negociator ideal și permanent conectat la temele europene. A fost o plăcere să interactionez cu el, inclusiv în teme delicate pe care le-am discutat la Roma și la București. Munca sa a contribuit vizibil la consolidarea intereselor României și la consolidarea Uniunii Europene, pentru că știa cum să reprezinte interesele românești fără să piardă din vedere orizontul european. La Bruxelles nu e întotdeauna ușor… Cătălin e pentru mine un coleg cu care a fost o plăcere sa colaborez și un prieten sincer și loial”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de