La Teatrul Dramatic, un weekend cu trei spectacole ce au ca temă centrală iubirea

Data : 8 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

La Muzeul Eparhial, concert cu muzică de Mozart, Schubert, Chopin și Bach, al pianistei Mădălina Pașol

„Fat pig”, „O asemenea iubire” și „O scrisoare… pierdută!!!” sunt cele trei reprezentanții programate în acest în weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, toate având ca temă centrală iubirea.

Vineri, 8 martie, publicul este invitat la „Fat pig”, de dramaturgul american Neil Labute, în regia Laurei Moldovan. Tom, un bărbat de corporație sensibil, dar indecis, se îndrăgostește de Helen, o bibliotecară deșteaptă și amuzantă, cu forme. Relația lor generează consternare la biroul lui Tom. Întrebarea cheie este dacă Tom va avea curajul să rămână fidel convingerilor sale fragile.

Distribuția spectacolului este Oana Mogoș, Ciprian Brașoveanu, Flavia Călin și Vlad Volf. Regia: Laura Moldovan. Durata spectacolului: 1 h 30 min.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va dona încasările din vânzarea biletelor la spectacolul de vineri către Fondul de Solidaritate Teatrală, în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”, derulată de UNITER pentru sprijinirea artiştilor cu probleme de existenţă şi de sănătate din România. Ca atare, biletele la acest spectacol sunt tichete speciale emise de UNITER și pot fi cumpărate doar de la casa de bilete a teatrului.

Sâmbătă, 9 martie, se joacă „O asemenea iubire”, de scriitorul ceho-austriac Pavel Kohout, în regia lui Radu Nichifor. Este povestea unui bărbat care nu are curajul de a alege între două femei și care distruge astfel destinul tinerei ce îl iubește până la sacrificiu.

Distribuția spectacolului: Flavia Călin, Ciprian Brașoveanu, Ionuț Moldoveanu, Petronela Buda, Tamara Constantinescu, Florin Toma, Vlad Ajder, Elena Ghinea, Adelin Ilie, Valentin Terente. Regia: Radu Nichifor. Durata spectacolului: 2 h 30 min (cu pauză)

Duminică, 10 martie, este seară de comedie românească: „O scrisoare… pierdută!!!”, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Eugen Făt. O scrisorică de amor a unui prefect tânăr către soția protectorului său ajunge în mâinile unui jurnalist fără scrupule și devine un valoros instrument de șantaj pentru obținerea unui fotoliu de deputat.

Distribuția: Ionuț Moldoveanu, Stelian Stancu, Carmen Albu, Gabriel Constantinescu, Răzvan Clopoţel, Vlad Ajder, Lică Dănilă, George Breabăn
Regia: Eugen Făt. Durata: 1 h 50 min (cu pauză)

Informaţii suplimentare legate de achiziția biletelor pot fi obținute apelând 0758-089-994 sau 0758-049-850.

La Muzeul Eparhial, concert dedicat memoriei lui Dinu Lipatti

Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos îi invită pe iubitorii muzicii duminică, 10 martie, la ora 18.00, la un eveniment excepțional „Lipatti – Ultimul recital”, desfășurat în Salonul Oficial al Palatului Episcopal.

Pianista Mădălina Pașol, aflată în plin turneu „Citadele muzicale”, va aduce un omagiu de suflet celui mai mare pianist român prin reinterpretarea lucrărilor cântate de Dinu Lipatti, în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon. Mădălina Pașol va prezenta publicului opusuri de: Mozart, Schubert, Chopin și Bach. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul se face prin strada Domnească, nr. 141, începând cu ora 17.15.

Mădălina Pașol a concertat ca solistă sau în formații camerale împreună cu artiști de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă „George Enescu” a obținut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obține bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de Master, precum si diploma de Pianist Concertist.

Activitatea artistică a Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale si internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Universității de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București, bursa a Fundației Georg Schumann, Concursul Internațional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internațional ARD – München, Marele Premiu – Concursul Internațional de concerte Târgu Mureș.

Din anul 2014, Mădălina Pașol se dedică promovării tinerelor talente, artiștilor români și valorilor culturale naționale pe plan regional și internațional în cadrul Institutului de Arte, pe care îl conduce. Printre inițiativele culturale se numără „Pianina – Play me – CANTA!” în colaborare cu Metrorex – București și concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înființare o instituție culturală care promovează arta și cultura în spații neconvenționale.

Mădălina Pașol a susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de