La muncă în Europa: la căpșuni în Spania sau la cules mazăre în Danemarca?

Data : 7 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Oferta EURES România este de 1.800 de locuri de muncă în aproape tot spațiul comunitar.

Rețeaua europeană de ocupare a forței de muncă, are, prin EURES România, o ofertă de aproape 1.800 de locuri de muncă în întreg spațiul comunitar, dar cu excepția Germaniei și Norvegiei, care au o ofertă ceva mai diversificată, majoritatea locurilor de muncă sunt în domeniul agriculturii.

Culesul căpșunilor rămâne în continuare la putere în Peninsula Iberică. Din cele 1.004 locuri de muncă disponibile în Spania, 800 sunt de „muncitor necalificat în agricultură – cules căpșuni”, iar alte 200 de agricultor. În Portugalia, toate cele 200 locuri de muncă din ofertă sunt de „muncitor necalificat în agricultură – cules zmeură”.

Și în Marea Britanie, din cele 160 de locuri de muncă din ofertă, 100 sunt de lucrător în agricultură. În Olanda, din 121 de locuri de muncă, 85 sunt de lucrător în sere, deci tot în agricultură, iar alte 10 locuri de muncă sunt pentru muncitori în grădinărit. În Suedia sunt disponibile 30 de locuri de culegător căpșuni, iar în Danemarca sunt căutați 50 de „lucrători în agricultură – cules mazăre”.

În Marea Britanie mai sunt disponibile 50 de posturi de îngrijitor persoane la domiciliu și 10 de infirmier, iar în Olanda 25 de locuri de muncă de lucrător într-o fabrică de alimente.

Cea mai diversificată ofertă este în Germania, unde românii pot opta pentru următoarele job-uri: 10 de sudor, 8 de ajutor la procesarea produselor alimentare, 8 de manipulant, 7 de lucrător în construcții, 5 de șofer de autobuz, 4 de constructor, 4 personal personal servire, 3 de mecanic instalații și câte două de electrician, faianțar, fierar, măcelar, personal gastronomie de sistem, specialist în restaurante, stivuitorist și șofer de camion.

În Irlanda sunt libere 55 de locuri de muncă de ciontolitor tranșator carne. În Suedia sunt angajați 8 mecanici mașini și utilaje grele și 8 operatori CNC, dar și 5 vopsitori auto și 3 mecanici auto.

În Danemarca sunt libere locuri de muncitor constructor (10), pavator (6), sudor (5), în Malta sunt libere câte 4 locuri de muncă de electricieni, instalatori și tehnicieni pentru aer condiționat, iar în Slovacia 12 locuri de muncă de sticlari.

În Norvegia sunt în ofertă 13 locuri de muncă: 4 de programator jocuri video, 2 de tâmplar mobilă, 2 de tester asigurarea calităţii, și câte unul de frizer, ghid caiac, ghid antrenor caiac, producător extern jocuri video și vopsitor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de