La Galați se va construi o navă performantă pentru CEMEX UK Marine Limited

Data : 9 ianuarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Nava va fi folosită pentru extracția nisipului și a pietrișului de pe fundul Mării Nordului.

La sfârșitul anului trecut, la Southampton, Laurence Dagley, directorul CEMEX UK Marine Limited, a semnat un contract cu Frank de Lange, director regional de vânzări al Grupului de Șantiere Navale Damen, pentru livrarea primului Damen Marine Aggregate Dredger (MAD). Nava, care va fi construită la Șantierul Naval Damen Galați va avea misiuni de extragere a nisipului și pietrișului de pe fundul mării, putând ajunge chiar și la adâncimi de 55 de metri, inclusiv în condițiile dificile cu care se confruntă Marea Nordului.

„MAD este rezultatul unei cercetări ample a pieței și consultării clienților. O navă nouă, orientată spre viitor, este aliniată cu o industrie agregată care se confruntă cu o flotă îmbătrânită de nave și o concentrare sporită asupra activității marine”, se arată într-o declarație publicată pe site-ul grupului olandez.

Nava va avea un echilibru optim între sarcina utilă și eficiența în dimensiuni limitate. MAD va avea o lungime totală de 103,5 metri, o greutate de doar 7.000 de tone și va putea dezvolta o viteză la capacitate încărcată de aproximativ 12 noduri. În comparație cu nava curentă CEMEX, Sand Heron, noua navă poate transporta cu 20% mai multă cantitate de materiale.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de