Județul Galați, locul 6 în topul național al șomajului

Data : 8 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Din păcate, în județul Galați sunt și foarte multe persoane asistate social.

Până nu demult, județul Galați era printre primele trei din țară în topul ratei șomajului. Potrivit datelor oferite de ANOFM, la sfârșitul anului 2017, Galațiul ocupa locul al șaselea în topul județelor cu șomaj ridicat, cu o rată a șomajului de 7,8%.

Înaintea Galațiului se află județele Buzău (8,6%), Dolj (8,8%), Mehedinți (9,4%), Teleorman (10,02%) și Vaslui (10,19%). Media națională a ratei șomajului pentru sfârșitul anului 2017 a fost de 4,02%.

La nivelul județului Galați, la sfârșitul anului 2017 erau aproximativ 11.500 de șomeri înregistrați. Acestora li se adaugă și peste 8.000 de asistați social, care primesc lunar de la Ministerul Muncii sume cuprinse între 140 și 530 de lei, în funcție de numărul membrilor familiilor.

La polul opus, cele mai mici rate ale șomajului se regăsesc în județele Ilfov (0,6%), Timiș (1%) și Arad (1,5%). În București, rata șomajului a fost de 1,53%.

Interesantă este declarația directorului unei firme de recrutare a forței de muncă din Timișoara, declarație făcută pentru Ziarul Financiar:

„Am avut angajaţi şi în Moldova şi în Teleorman care să recruteze personal de acolo şi să îi aducă în zonele din centrul şi din vestul ţării unde se fac angajări. Am renunţat să mai încercăm să facem asta, candidaţii disponibili de acolo pur şi simplu nu vor să lucreze, preferă să stea pe ajutoare sociale“.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de