Ion Hăican, viitor candidat PMP la Primăria Cosmești: „PSD și-a bătut joc de proiectele din comună”

Data : 6 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Primăria condusă de PSD trage oamenilor apă, dar nici măcar nu a proiectat un sistem de canalizare.

Partidul Mișcarea Populară Galați și-a desemnat candidatul pentru Primăria comunei Cosmești, la alegerile locale din vara anului viitor. Fost consilier local între 2012 și 2016 și un opozant constant al PSD-ului, partid care a dat primarul în ultimele trei decenii, Ion Hăican și-a propus să-l trimită acasă pe actualul primar Ioan Tuchiluș.

Ion Hăican a făcut publice neregulile în cazul amenajării Pieței Cosmești, o lucrare supraevaluată de primarul PSD Ioan Tuchiluș la peste un milion de lei, deși ea se rezumă la câteva alei, o coșmelie din lemn, un gard și o toaletă. Tot Ion Hăican este cel care a dat în vileag afacerile pe care primarul PSD și susținătorii lui din consiliul local le fac cu balastul și cu nisipul din Siret. Oamenii din zonă au putut afla atunci cum mii de lei intrau lunar în buzunarele pesediștilor, în loc să se facă venituri la bugetul local.

CITEȘTE ȘI: Bogățiile Cosmeștiului, gestionate după bunul plac al PSD

Tot Ion Hăican a semnalat zilele acestea că Primăria Cosmești a început lucrările de aducțiune apă în Cosmești Vale când pânza freatică este foarte ridicată și fără să gândească și un proiect de canalizare a satului.

„Așa înțelege primarul comunei Cosmești, Ioan Tuchiluș să execute lucrările de aducțiune apă în satul Cosmești Vale. În plină iarnă! Ce mai contează faptul că oamenii trebuie să meargă peste tot cu cizme de cauciuc până la genunchi, noi facem lucrarea. Chiar dacă pânza freatică este la 5-6 m adâncime. Ce să mai vorbim de faptul că 70% dintre locuințe sunt alimentate cu apă din puțuri cu hidrofor.Mult mai necesară era, cred eu, canalizarea dar aceasta nu se află nici măcar în faza de proiectare”, ne explică Ion Hăican.

CITEȘTE ȘI: Piața din Cosmești, o afacere cu iz penal a marii familii PSD

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de