Inconsecventul PNL Galați lovește din nou!

Data : 20 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Consilierii liberali au bătut palma cu PSD și au votat pentru vânzarea unor terenuri.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Galați de ieri au revenit două proiecte de hotărâre care au fost respinse într-o ședință anterioară.

Este vorba despre două proiecte de hotărâre inițiate de primarul Ionuț Pucheanu prin care se dorea vânzarea a două terenuri aflate în zona fostei Autobaze Transurb, unul în suprafață de aproape 5.000 de mp, celălalt de 3.808 mp, ambele intravilan, ambele amplasate pe Bulevardul Siderurgiștilor nr. 45, ambele aflate în proprietatea privată a municipiului Galați.

La ședința din luna noiembrie, s-au opus adoptării acestor proiecte consilierii PNL, cei ai PMP și independenta Daniela Vreme. Fiind un proiect care implica patrimoniul local, era nevoie de minim două treimi din voturile consilierilor, asa ca proiectul nu a fost adoptat.

Interesant este că ambele proiecte au fost adoptate după ședința de ieri, consilierii liberali votând de aceasta dată pentru. Singurele care au rămas consecvente sunt cele două consiliere PMP, Oana Iurescu și Nicoleta Badiu, independenta Daniela Vreme alegând să se abțină.

„Liberalii, care se autoproclamă principalii opozanți ai Puterii, au bătut palma cu PSD. Stau și mă întreb ce i-a determinat pe domnii și doamnele de la PNL să voteze pentru, în condițiile în care acum o lună au votat împotrivă, iar în textele celor două proiecte nu s-a intervenit nici măcar cu o virgulă? Unde este consecvența cu care vă lăudați în toate aparițiile publice, domnilor consilieri PNL?“, scrie pe contul de Facebook consiliera Oana Iurescu.

Explicația liberalilor a venit abia astăzi și pe un canal neconvențional. Ei spun, prin vocea unuia dintre consilieri că au votat pentru deoarece primarul i-a asigurat că banii rezultați din aceste două vânzări vor fi redirecționați spre maternitatea Buna Vestire și cumpărarea terenului de sub sala de spectacole a Liceului de Arte.

Consilierele PMP au spus că nu vor vota aceste proiecte deoarece nu consideră că Galațiul are nevoie de supermarket-uri, care generează consum, ci de industrie, spații de joacă sau spitale.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de