Începe construirea Clinicii de Oncologie Pediatrică, inițiativă a Bisericii Ortodoxe Române

Data : 5 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Proiectul „Pedriatic Cancer Center” este în valoare de 3,3 milioane de euro, construirea clinicii fiind demarată în iulie

Începe să prindă contur proiectul înființării în cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” a Clinicii de Oncologie Pediatrică. Proiectul a fost lansat pe 2 iunie 2014, pe baza Parteneriatului româno-german „Galaţi 2020“, prin care Arhiepiscopia Dunării de Jos conlucrează în plan social cu Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord şi Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg.

Parteneriatul româno-german „Galaţi 2020”

În perioada 3-4 iunie a avut loc la Arhiepiscopia Dunării de Jos o întâlnire a instituțiilor implicate în Parteneriatului româno-german „Galaţi 2020”, întâlnire la care au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi Arhipepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

În privința Parteneriatului româno-german „Galaţi 2020”, pe 3 iunie s-a discutat cu specialiştii germani şi cei români, în vederea stabilirii unei strategii comune prin implementarea unor activităţi care pot pune în valoare potenţialul cultural, social, economic, agricol, medical.

Proiectul „Pedriatic Cancer Center” (PCC), iniţiat de Mitropolia Germaniei, Europei Centrale şi de Nord

Proiectul pentru realizarea unei Clinici de tratament și reabilitare pentru copiii diagnosticaţi cu cancer, „Pedriatic Cancer Center” (PCC) este iniţiat de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi are ca parteneri Arhiepiscopia Dunării de Jos, Biserica Evanghelică din Wuerttemberg, Primăria Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi.

Studiul de fezabilitate pentru Proiectul PCC a fost demarat în iulie 2015, iar în septembrie 2015 au avut loc vizite la Galați pentru a se decide asupra locaţiei clinicii. Pe întreg parcursul anului 2015, în Germania au avut loc acţiuni de strângere de fonduri.

Pe 19 iulie 2016 a fost prezentat la Galați studiul de fezabilitate realizat de partea germaniă. În mai 2018 au avut loc vizite ale unor medici din Galaţi (dr. V. Ştefănescu, dr. C. Niculescu şi dr. A. Petrea) la clinicile pentru copiii bolnavi de cancer din Stuttgart și Heidelberg, unde au fost prezentate planurile pentru construirea unei clădiri noi în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi, care va găzdui secţia de oncologie-hematologie pediatrică.

La începutul lunii iunie 2019 a fost achiziţionat un aparat de diagnosticare rapidă a afecţiunilor oncologice la copii cu sprijinul financiar de 10.000 euro din partea Mitropoliei Germaniei.

Lucrările de construire încep în luna iulie 2019

În această perioadă de timp, Primăria Galaţi, în colaborare cu Spitalul Clinic de Urgentă „Sf. Ioan”, a efectuat paşii necesari pentru demararea construcţiei efective a clinicii prin aplicarea proiectului necesar accesării de fonduri europene în vederea realizării unui ambulatoriu pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului la copii, a formaţiunilor tumorale solide şi a celor de sânge.

Proiectul cu o valoare de 3,3 milioane de euro a fost analizat şi până la sfârşitul lunii iunie 2019 el va fi semnat. Lucrările de construcţie şi de amenajare cu toate cele necesare vor începe în luna iulie 2019 şi au ca termen de finalizare 18 luni.

Ambulatoriul va avea parter şi un etaj şi va fi prevăzut, pe lângă cabinetele specifice oncologice, şi cu un serviciu de anatomie patologică pentru realizarea de analize amănunţite în vederea stabilirii tipului de malignitate şi începerea tratamentului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de