Începe cea de-a cincea ediție a Școlii de Vară de la Combinatul ArcelorMittal Galați

Data : 27 iulie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pe 27 iulie ArcelorMittal Galați a deschis cea de-a cincea ediție a Școlii de Vară. 51 de studenți au ocazia să lucreze pe proiecte reale în domenii precum: producție, servicii, finanțe sau resurse umane. Proiectele constau în rezolvarea unor probleme reale din cadrul ArcelorMittal Galați, ArcelorMittal Galați Shared Services (servicii financiare și cumpărări), ArcelorMittal Tubular Products Iași și Galați precum și ArcelorMittal FCE București (vânzări).

„Suntem în plin proces de îmbunătățire a productivității munciia afirmat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galați. „Vom produce mai mult cu mai puțin. Dar – în același timp –  trebuie să pregătim viitorul, ceea ce presupune să atragem tineri specialiști și muncitori. Prin Școala de Vară ne dorim să oferim studenților buni oportunitatea de a deveni profesioniști în compania noastră. Avem aceeași abordare și în ceea ce îi privește muncitorii: prin Școala de Ucenici ni se vor alătura 100 de colegi noi, în fiecare an” a adăugat Bruno Ribo.

Programul Școala de Vară a fost inițiat acum cinci ani, iar de atunci peste 123 de studenți au absolvit și 50 dintre aceștia au fost angajați ca specialiști la ArcelorMittal Galați. De asemenea, mai mult de 700 de studenți au participat la Sesiuni Tematice iar peste 300 dintre aceștia au vizitat Combinatul.

„ArcelorMittal Galați este în mod constant în căutare de oameni talentați care își pot aduce cunoștințele și își pot crea un viitor în cadrul companiei,” a afirmat Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați. „Aceasta este o oportunitate importantă pentru a-i descoperi pe cei cu potențial. Pentru noi, candidații ideali au un mod de gândire analitic, lucrează bine în echipă, sunt sinceri și pasionați, au inițiativă, vor să învețe și să devină cei mai buni” a mai spus Mihaela Crăciun.

65554f48-c8ba-4e3a-bcd8-2a435866a5d6Școala de Vară 2016 va dura două luni. În curând, ArcelorMittal Galați va lansa o nouă ediție a Școlii de Ucenici cu scopul de a recruta 100 de noi muncitori tineri.

Despre ArcelorMittal

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unități proprii de producție. Ne ghidăm după o filosofie de producere a oţelului într-o manieră sigură şi sustenabilă şi suntem cei mai importanţi furnizori de oţel de calitate pentru toate pieţele industriei siderurgice, incluzând sectorul auto, de construcţii, de electrocasnice, de ambalare, cu centre de dezvolare şi cercetare de talie mondială şi reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate.

Prin valorile sale de bază – sustenabilitate, calitate şi leadership – ArcelorMittal funcţionează într-un mod responsabil, respectând sănătatea, securitatea în muncă şi bunăstarea angajaţilor, contractorilor şi a comunităţilor în care operează. Considerăm că oţelul este un material al vieţii, care stă la baza lumii moderne, de la linii de cale ferată, la automobile, până la maşini de spălat. Ne bazăm pe un proces de cercetare continuă şi producem tehnologii şi soluţii bazate pe oţel, care cresc eficienţa energetică a multora dintre produsele şi componentele pe care le folosim în viaţa de zi de zi.

Suntem unul dintre primii cinci producători de minereu de fier şi de cărbune metalurgic, iar operaţiunile noastre miniere reprezintă o parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare. Avem un portofoliu de zăcăminte de minereu de fier şi de cărbune diversificat din punct de vedere geografic şi suntem poziţionaţi strategic pentru a putea aproviziona propriile unităţi de producţie a oţelului, precum şi clienţii externi. Deşi operaţiunile noastre de producţie sunt prioritare, reţelele de furnizare pentru clienţii din afara companiei cresc odată cu noi.

În 2015, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 63,6 miliarde USD şi o producţie de oţel de 92,5 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 62,8 milioane de tone.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).
Pentru mai multe informaţii despre ArcelorMittal accesaţi:
http://corporate.arcelormittal.com/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de