Încep lucrările de modernizare a Parcului Eminescu

Autor :

Data : 12 iulie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Proiectul va costa bugetul local peste 4 milioane de lei.

Primăria municipiului Galaţi a finalizat procedurile legale de atribuire a contractului privind lucrările de modernizare a Parcului Eminescu. Societatea care va efectua lucrările este S.C. Rovis Lider S.R.L. şi începând de miercuri, 11 iulie 2018, locaţia a fost preluată în vederea executării lucrărilor de modernizare prevăzute în proiect. Termenul de executare este de 12 luni. Valoarea contractului este de 4.108.684 lei (cu TVA) și va fi suportată de la bugetul local.

Potrivit contractului, va fi construită o fântână nouă la intrarea în parc, vor fi efectuate plantări de arbori și arbuști, se va construi o cabină în stil retro la intrarea în parc, vor fi reabilitate aleile, podul rustic și va fi introdus, în sfârșit, un sistem profesional de supraveghere video.

Un element notabil este reintroducerea chioşcului din parcul CFR, care aduce un aer boem Parcului Eminescu, inclus în patrimoniul arhitectural al oraşului. Clădirea, cunoscută sub denumirea „Casa Albă”, va fi acoperită de o perdea perimetrală de şase metri înălţime, conţinând imagini din Galaţi.

Parcul Mihai Eminescu este menționat în analele Galațiului pentru prima dată în anul 1880, având o suprafaţă totală de 6.167 mp, din care alei pietonale 2.357 mp şi spaţii verzi 3.362 mp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de