Holul Universității se umple cu inventatori

Data : 18 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Începe a treia ediție a Salonului Cercetării și Inovării UGAL INVENT.

Cea de-a treia ediţie a Salonului cercetării și inovării UGAL INVENT va debuta mâine 19 octombrie 2017, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în holul mare de la sediul Rectoratului.

Potrivit site-ului ugal.ro, salonul de inventică reunește anul acesta la Galați 127 de proiecte, prototipuri şi lucrări realizate de 22 de institute de cercetare, universităţi, societăţi comerciale, întreprinderi, asociaţii, organizaţii de stat şi private, cărora li se adaugă un număr de şase inventatori, veniţi pe cont propriu. În premieră, anul acesta vor fi prezenți la salon și opt cercetători din Iran.

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi participă cu 35 de lucrări şi proiecte, alături de invitaţi de la Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea din Craiova, Universitatea Transilvania din Braşov şi Universitatea Ovidius din Constanţa.

Vizitatorii Salonului UGAL INVENT vor avea ocazia să vadă rezultatele cercetării echipelor de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale Neferoase şi Rare (IMNR) Bucureşti, de la Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, de la Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale „Elie Carafoli” INCAS Bucureşti, de la Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare din Republica Moldova.

Lucrările prezentate în cadrul Salonului UGAL INVENT vor fi analizate de o echipă de specialiști condusă de prof. univ. dr. ing. Emil Ceangă și vor fi recompensate cu premii şi medalii.

Deschiderea Salonului va avea loc joi, 19 octombrie, la ora 10.00, iar festivitatea de premiere va avea loc vineri, 20 octombrie, de la ora 12.00.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de