Gropzila dispare, problemele rămân!

Data : 18 august 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Mulți gălățeni și-ar dori ca zona să rămână pietonală, cel puțin pe perioada verii.

Reabilitarea surpării de pe Faleză, la Elice, este, fără absolut niciun dubiu, un lucru bun. În sfârșit, celebra Gropzila dispare, să sperăm definitiv. Chiar și așa, reabilitarea asfaltului și reluarea circulației rutiere prin zonă împarte internauții în două grupuri: unii absolut fericiți că nu vor mai face bucla pe lângă parcul de la Elice, alții supărați că nu vor mai avea unde să-și plimbe copiii în siguranță.

Culmea este că ambele grupări au dreptate. Pentru șoferi, chiar era nevoie de un trafic normal în zonă! Numai cine nu-i din Galați nu știe ce cozi se formează acolo, mai ales în serile călduroase de vară! Revenirea la traficul liniar pe Faleza Superioară era deci o necesitate.

Pe de altă parte, oamenii din zona centrală a orașului, dar nu numai, s-au obișnuit cu zona pietonală de la Elice și s-ar putea să-i ducă dorul. Așa că, poate n-ar fi rău ca Primăria să gândească un program de deviere a circulației măcar pe timpul vacanțelor de vară. În felul acesta, părinții și-ar ști copiii în siguranță.

Deci, mingea este în terenul Primăriei. Ca să nu mai spunem de faptul că rezolvarea Gropzilei ar trebui să fie abia începutul unui proiect mult mai amplu de reabilitare a întregii Faleze Superioare.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de