Grevă spontană la Finanțe

Autor :

Data : 15 mai 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Peste 100 de angajați de la Direcția de Finanțe Galați au întrerupt lucrul și au organizat un protest spontan, față de legea salarizării.

Angajații de la Finanțe sunt supărați, că potrivit noii legi a salarizării, veniturile lor s-ar diminua cu 25%. ”De la 9.30, oamenii protestează pentru legea salarizării care urmează să intre în vigoare și care ne defavorizează. Inițial ni s-a transmis că vor crește salariile, ca în momentul în care a apărut legea pe site, să constatăm că ele scad. Scad destul de mult pe aparatul de conducere, dar și pe execuție.

Oamenii sunt nemulțumiți din cauza complexității muncii pe care o fac, pentru că noi suntem cei care colectăm la bugetul de stat, care avem impactul cu contribuabilul si totuși, de noi, nimeni nu are grijă. Legea funcționarilor publici nu ne apără drepturile. Cum să-i spui unui om că din ianuarie 2018 și până în 2023, în loc să-i crească salariul, nu numai ca la o parte rămâne constant, dar la alții și scade”, a precizat Anca Tudorache lider de sindicat Sed Lex.

Ca o coincidență neplăcută, tot astăzi, Direcția de Finanțe a fost atacată cibernetic. ”Facem eforturi, am ridicat nivelul de securitate în instituție. În momentul acesta am oprit serverul pentru a instala up-date-urile pe stații, așa cum ni s-a transmis de către specialiștii noștri de la DGTI. Nu avem o problemă, dar vrem s-o evităm. Bazele noastre sunt foarte sensibile pentru acești atacatori, pentru că pot solucita sume mari de bani”, a declarat Gabriela Zaharia, șef Serviciul Tehnologia Informației din cadrul Direcției de Finanțe Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:

Articole scrise de