Gong final la Festivalul „Gulliver”. Marele Premiu a fost acordat Teatrului „Train” din Israel

Data : 21 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Premiul Gulliver Junior a fost acordat spectacolului „Etc”, al Teatrului „S.A. Marionetas Teatro&Bonecos” din Portugalia

La finalul a șase zile în care au fost programate 30 de spectacole, cea de a 27-a ediție a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” s-a încheiat cu un semnificativ succes la public, peste 6.000 de gălățeni, de toate vârstele, asistând la reprezentațiile de genuri diverse, de la teatru-dans sau balet, spectacol-concert ori animație la spectacol-experimental.

Membrii juriului au hotărât ca Marele Premiu să fie acordat spectacolului „Croitorul”, pus în scenă de Teatrul „Train” din Israel.

Iată şi celelalte spectacole și teatre care au fost distinse cu premii acordate la această a 27-a ediţie:

Premiul Gulliver Junior: „Etc.”, Teatrul „S.A. Marionetas Teatro&Bonecos” din Portugalia.

Premiul Special al Juriului: „Cenușăreasa”, Teatrul „Licurici” din Chișinău.

Premiul pentru Regie: Toma Hogea, pentru spectacolul „Cartea cu Apolodor” al Teatrului „Merlin” din Timișoara.

Premiul pentru Scenografie: Krisztina Nagy și Attila Bajko, pentru spectacolul „Cartea cu Apolodor” al Teatrului „Merlin” din Timișoara.

Premiul pentru Mânuire și Interpretare: Olga Bela și Ana Maria Bălescu, pentru personajele din spectacolul „Apolodor” al Teatrului „Țăndărică” din București.

Premiul pentru Muzică: Cari Tibor, pentru spectacolele „Peter Pan” al Teatrului „Gulliver” din Galați, „Pisicile nearistocrate” al Teatrului „Arlechino” din Brașov și „Cartea cu Apolodor” al Teatrului „Merlin” din Timișoara.

Premiul pentru Promovarea artei animației și valorilor culturale: Călin Mocanu, manager al Teatrului „Țăndărică” din București, pentru proiectele „Teatrul de Animație în România – album de colecție” și „Teatru în școli – Spectacolul Poveștile României – George Enescu”.

Premiul Special al Publicului: „Mica Sirenă” Teatrul „Ariel” din Târgu Mureș.

Premiul de Excelență: „Peter Pan”, Teatrul „Gulliver” din Galați.

Foto: Teatrul „Gulliver”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de