Genica Totolici nu mai este, începând de astăzi, directorul Transurb

Data : 3 decembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Noua conducere va fi aleasă de o firmă specializată de recrutare a resurselor umane.

Societatea Transurb SA Galați are, de astăzi, un director interimar nou. Este vorba despre Constantin Graur, directorul Serviciului Exploatare din Transurb, care o înlocuiește pe Genica Totolici și va rămâne director interimar până cel puțin mâine, când se va întruni Consiliul de Administrație al societății.

Noul director plin al societății, dar și viitorii membri ai Consiliului de Administrație vor fi aleși după ce o firmă specializată în recrutarea resursei umane va lua o decizie. Decizia de a apela la o astfel de firmă a fost adoptată la penultima ședință a Consiliului Local: Forul legislativ a luat în calcul noile prevederi legale care spun că este obligatorie „efectuarea selecţiei candidaţilor de către un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane în cazul întreprinderilor publice care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au înregistrat o cifră de afaceri în ultimul exerciţiu financiar superioară echivalentului în lei al sumei de 7.300.000 de euro şi au cel puţin 50 de angajaţi”, așa cum se arată și în expunerea de motive a respectivei hotărâri.

În urmă cu câteva zile, aleșii locali au votat în unanimitate „Scrisoarea de așteptări a autorității publice locale pentru Transurb SA Galați”, document care va sta la baza procedurii de selecție a viitoarei conduceri a societății.

Genica Totolici a ocupat fotoliul de director al operatorului public de transport din 2005, fiind susținută politic de fostul lider al Partidului Conservator, Eugen Durbacă. Între timp, acesta a fost trimis la pensie de Cristian Dima și echipa lui de la conducerea ALDE, iar Genica Totolici se pare că nu a reușit să obțină un nou sprijin politic.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de