GALERIE FOTO: Ziua Dăruirii, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Galați

Data : 28 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Zeci de profesori și sute de elevi s-au mobilizat ieri într-o acțiune caritabilă menită să ajute copiii sărmani din alte școli.

Ieri, în toată lumea s-a sărbătorit Ziua Internațională a Faptelor Bune, iar profesorii și elevii de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” au profitat de ocazie și au organizat o zi a dăruirii. Astfel, copiii din cadrul a șapte clase au preparat acasă produse alimentare pe care le-au adus la școală și le-au vândut colegilor de la celelalte clase. Au făcut sărmăluțe, pârjoale, toate soiurile de plăcinte, dar și delicioasa zacuscă de vinete. Prețurile au fost modice: 2-3 lei porția.

„Pentru că noi avem un opțional de educație financiară, am urmărit cu foarte mare atenție modul în care copiii și-au vândut produsele. Au negociat, au făcut oferte, au făcut calcule, ceea ce ne-a plăcut“, ne-a declarat una dintre organizatoarele evenimentului, învățătoarea Cezarina Hardulea.

Banii strânși în urma vânzărilor vor merge către copii cu situații financiare grele de la câteva școli din mediul rural.

„Mai mulți părinți ai copiilor noștri vor merge zilele următoare și vor cumpăra lucruri de care acești copii au nevoie. O parte dintre aceste cadouri vor ajunge la copii pe 10 decembrie, în cadrul unei Gale care va avea loc la Teatrul Muzical, iar cealaltă parte va ajunge la copii prin curierat“, ne-a mai spus învățătoarea Hardulea.

Acțiunea caritabilă de la Școala „Ștefan cel Mare” a fost organizată în premieră și s-a bucurat de un succes deosebit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de