Galațiul are elevi de Top 10 mondial!

Data : 15 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Echipa de elevi din Galați care a participat la Olimpiada Internațională de Robotică a obținut locul al șaselea în lume.

Echipa națională a României, formată patru elevi din clasa a XI-a din Galaţi și care a concurat la Olimpiada Internațională de Robotică din Costa Rica s-a întors acasă cu un rezultat extrem de bun: locul al șaselea în ierarhia finală, cea mai bună clasare din istoria participărilor Roâniei la această competiție.

Intitulată „Hot Steel”, echipa gălățeană a conceput un robot autonom care permite creșterea și îngrijirea sturionilor — o specie pe cale de dispariție — pentru a fi mai apoi eliberați în ape naturale. Proiectul angrenează 20 de motoare sincronizate și — folosind energie regenerabilă — hrănește peștii automat, curăță bazinul acestora, reglează calitatea apei și separă peștii ajunși la maturitate.

Echipa este alcătuită din Alexandra Buruiană (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați), Mihai Profir, Robert Enache și Dănuț Constantin Oprea (toți de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Galați), elevi în clasa a XI-a.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de