Gălățenii, în legătură directă cu medici de renume, pe tema Hepatitei C

Data : 10 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Totul, în cadrul unei campanii de informare a populației.

România deține primul loc în Europa în privința incidenței de infectare cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Testarea pentru prezența în organism a anticorpilor anti – HCV este acum complet gratuită cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul, de asemenea gratuit pentru pacienții asigurați CAS, unul extrem de eficient, cu o rată de vindecare de aproape 100 la sută.

De altfel, „Hepatita C, o boală foarte gravă, care nu dă semne, este acum vindecabilă. Testează-te!” este tema principală a campaniei „Moldova știe de Hepatita C”, una de informare a populației asupra cauzelor, efectelor și tratării acestei afecțiuni care a făcut, până în prezent, mii de victime în România.

O astfel de campanie se va derula în județul Galați miercuri, 10 octombrie. Începând cu ora 20.00, la Realitatea TV Galați – Brăila, gălățenii vor putea intra în direct cu dr. Daniela Ungurianu, medic de familie, președintele Societății Medicilor de Familie Galați și dr. Dan Botezatu, medic primar Șef Secție Gastroenterologie la Spitalul Județean Galați.

Conform studiilor efectuate de specialiști, procentul de pacienți cu Hepatita C în județul Galați se situează peste media regională: 4,82 la sută.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de