Gălățeni prinși de Garda de Coastă, la Murighiol, cu 68 kg de scrumbie

Data : 22 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cei doi susțin că ar fi cumpărat peștele de la pescari pentru consumul propriu.

Poliţiştii de la Garda de Costă din Tulcea, împreună cu inspectori ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit la malul Braţului Sfântu Gheorghe, în dreptul localităţii Murighiol, o ambarcaţiune în care se aflau doi bărbați care transportau cantitatea de 68 de kilograme de peşte, pentru care nu deţineau documente legale.

„În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români, T.D. şi S.V., în vârstă de 44, respectiv 51 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Galaţi. În urma verificării ambarcaţiunii, a fost descoperită cantitatea de 68 kilograme de peşte, din specia scrumbie, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale. Bărbaţii au declarat că au achiziţionat peştele de la persoane necunoscute şi este destinat consumului propriu”, se spune în comunicatul Gărzii de Coastă Tulcea.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: iptf.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de