Găini vopsite, vândute drept „păsări de țară”

Autor :

Data : 7 octombrie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Polițiștii locali au descoperit în Piața Basarabiei două persoane care vindeau găini colorate, despre care le spuneau cumpărătorilor că sunt crescute natural.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au descoperit în afara Pieței Calea Basarabiei două persoane care comercializau carne de pasăre în condiții igienico-sanitare improprii și fără a deține documente de proveniență a mărfii. Cantitatea de 12 kg. carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză, conform prevederilor Legii 12/1990, au fost sancționate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit de la locul faptei abandonând o cantitate de 9,5 kg carne de pasăre.

Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat.

„Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de pasăre, „de curte”, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de

Adresa ta de email nu va fi publicată. Sunt obligatorii câmpurile marcate cu *