Fuziunea dintre PMP și UNPR la un pas de înfăptuire

Data : 2 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Curtea de apel zădărnicește ultimele încercări ale UNPR-iștilor de a anula fuziunea

Fostul senator Marian Vasiliev, cel care a contestat în instanță fuziunea UNPR cu Partidul Mișcarea Populară a pierdut procesul prin care cerea anularea protocolului de fuziune prin „absorţie” şi a documentelor ce au stat la baza aprobării acestei fuziuni. Curtea de Apel București a dat, pe 28 septembrie, o hotărâre definitivă în favoarea formațiunii lui Traian Băsescu.

Sentința Curții de Apel sună scurt și clar: „Anulează ca netimbrat apelul intervenientei Stancu Elena Lucreţia. Respinge ca nefondat apelul reclamantei UNPR prin preşedinte Vasiliev Marian. Definitivă”.

În luna noiembrie a anului trecut, UNPR-istii rămași în afara listelor electorale a organizat un simulacru de Conferință națională, în care au hotărât anularea protocolului de fuziune. Invocând hotărârea acestui organism constituit nelegal, fostul senator Marian Vasiliev a declarat apel împotriva hotărârii Tribunalului București prin care s-a dispus înregistrarea în registrul special al Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP şi a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii, precum și radierea partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice.

Mai mult, chiar si acest apel a fost suspendat in doua randuri, tot la solicitarea grupării conduse de Vasiliev, încercandu-se astfel prelungirea la infinit a amânarii fuziunii, lăsându-se astfel loc jocurilor făcute de foștii UNPR-iști, miza reală fiind folosirea sutelor de consilieri aleși pe listele UNPR ca monedă de schimb pentru avantaje politice.

În cele din urmă, Curtea de Apel București s-a pronuntat si a respins toate solicitarile gruparii Vasiliev, deschizând astfel calea definitivarii procesului de fuziune, suspendat de aproape un an de zile.

La Galați, UNPR are 3 consilieri județeni și 4 consilieri in Consiliul Local al Municipiului Galați. Tertipul lui Vasiliev i-a dat posibilitatea lui Picu Roman să-și negocieze poziția de Viceprimar al Galațiului, acesta oferind pe tavă PSD-ului atât o majoritate lejeră în consilii, cît și un ajutor nesperat în campania pentru alegerile parlamentare din iarna trecută.

Odată încheiată fuziunea, toți aleșii UNPR devin membri PMP, popularii devenind astfel a treia forță politică din județ, cu 6 consilieri județeni și aproape 90 de consilieri locali.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de