FOTO PMP Galați strânge semnături pentru a „reteza ghearele” PSD la alegerile locale

Data : 5 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Dacă nu se va reveni la alegeri locale în două tururi hegemonia PSD va continua.

Zeci de reprezentanți ai Partidului Mișcarea Populară, organizația Galați, au ieșit zilele acestea în stradă pentru a strânge semnături pentru strângere de semnături și de informare a cetățenilor cu privire la avantajele alegerii primarilor în 2 tururi de scrutin. Ieri, reprezentanții PMP au mers în Micro 19, pe Aleea Comerțului, iar astăzi au stat de vorbă cu gălățenii veniți la cumpăraturi în Piața Centrală și în Piața din Țiglina I.

„Am strâns deja peste 5.000 de semnături și ne propunem să mai strângem câteva zeci de mii. Considerăm revenirea la 2 tururi ca soluție pentru a opri consolidarea PSD în teritoriu prin rețeaua de primari și baroni locali, cu ajutorul căreia PSD a câștigat alegerile parlamentare. Dacă legislaţia nu se modifică până în 2020, PSD va înroşi din nou harta aleşilor locali din România la următoarele alegeri locale, asigurându-şi astfel şi poziţia câştigătoare în viitorul Parlament”, a declarat deputatul PMP”, ne-a spus președintele PMP Galați, Cătălin Cristache.

„Reacția oamenilor este una bună până acum. Sunt oameni înțelegători, receptivi, și care îmbrățișează ideea. Sunt și oameni resemnați, care nu mai au încredere în nimic. Noi trebuie să le recâștigăm încrederea”, spune la rândul ei Oana Iurescu, președinteșe organizației Municipale Galați a PMP.

Alegerea primarilor într-un singur tur poate fi considerată ilegitimă pentru mulți aleși, în condițiile în care ei la ultimele alegeri au primit între 7 și 10 la sută dintre voturile cetățenilor. Este și exemplul Galațiului, unde Ionuţ Pucheanu, primarul PSD al Municipiului Galaţi, a fost ales în funcţie cu 9,45 la sută din totalul alegătorilor cu drept de vot înscrişi pe liste.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de