Fostul primar PSD din Suceveni, condamnat la 3 ani pentru ciomăgirea contracandidatului de la PNL

Autor :

Data : 8 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cei doi intermediari, prin intermediul cărora Hanță a angajat doi ciobani care să îl bată pe Ionel Cucu au primit pedepse diferite.

Curtea de Apel Galați a judecat recursul în procesul în care fostul primar PSD din comuna Suceveni, Neculai Hanță și trei complici ai acestuia au fost judecați pentru că în 2012 l-au snopit în bătaie pe Ionel Cucu (PNL) contracandidatului lui Hanță la candidatura de primar din partea USL.

Magistrații de la Curtea de Apel au menținut pedepsele dispuse în vara trecută de Tribunalul Galați, dar a operat câteva schimbări în privința daunelor plătite lui Ionel Cucu de agresori. Curtea de Apel a redus de la 32.823 lei la 150 lei cuantumul daunelor materiale şi de la 350.000 la 50 000 lei cuantumul daunelor morale, la plata cărora au fost obligați în solidar inculpații Hanţă Neculai, Felea Aristide, Pascal Sorin şi Felea Marian.

Tribunalul l-a condamnat pe fostul primar PSD la 3 ani de închisoare cu suspendare

În vara trecută, prin sentința nr 332/28.06.2018, pronunțată în dosarul 3175/121/2017, instanța de la Tribunalul Galați l-a condamnat pe Neculai Hanță la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la lovire sau alte violenţe.

Cei doi intermediari, prin intermediul cărora Hanță a angajat doi ciobani care să îl bată pe Ionel Cucu au primit pedepse diferite. Pascal Sorin a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la lovire sau alte violenţe, iar Felea Marian a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 1.800 lei pentru complicitate la instigare la infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

Cea mai grea pedeapsă a primit-o unul dintre ciobanii exterminatori, Aristide Felea, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu eecutare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, faptă comisă la 8.04.2012.

Război PSD-PNL pentru candidatura USL la Primăria Suceveni

Răfuiala electorală a avut loc în primăvara lui 2012 pe fondul campaniei electorale pentru alegerile locale la care PSD și PNL candidau împreună, pe listele USL. În comuna Suceveni, județul Galați, principalii pretendenți la candidatura USL pentru mandatul de primar erau Ionel Cucu (PNL), care fusese primar până în 2008 și Neculai Hanță (PSD) care era primarul în funcție.

Liderii USL luaseră decizia ca desemnarea candidaților comuni pentru mandatele de primari să se facă în baza unor sondaje de opinie. La începutul lui aprilie 2012, la Suceveni stătea mai bine în sondaje candidatul PNL, cu un procent de 41%, în timp de candidatul PSD avea doar 24% din încrederea consătenilor. Așadar, Ionel Cucu (PNL) era ca și desemnat candidat al USL la Primăria Suceveni.

În noaptea de 8 spre 9 aprilie a avut loc atacul dur, care l-a scos din cursă pe candidatul PNL. Brusc, locuința familiei Cucu a rămas în beznă, pentru că agresorii au decuplat siguranța din tabloul din curte. Ionel Cucu a ieşit în curte să vadă dacă vecinii săi au energie electrică şi atunci doi indivizi mascaţi l-au tocat cu bâtele.

Candidatul PNL a ajuns la Reanimare, cu ambele antebraţe rupte şi traumatisme cranio-cerebrale. El a dat vina pe aliatul de la PSD, pe care îl acuza că ar fi şi în spatele unor coctailuri „Molotov” ce i-au incendiat maşina în 2011.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Galați au finalizat ancheta în dosarul 275/P/2012 în cursul anului 2017, trimițând dosarul în instanță pentru infracțiunile de omor pentru Aristide Felea și instigare la omor pentru Neculai Hanță, Pascal Sorin și Felea Marian.

Sursa foto: Facebook

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de