„Familii”, un spectacol despre problemele societății contemporane

Data : 10 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Personajele se confruntă cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate sau nevoia confirmării.

Turneul „Manifest pentru dialog” a debutat pe 5 noiembrie și va trece prin 10 orașe mari din țară cu spectacolul „Familii”. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză. Trei povești care se intersectează și astfel își modifică parcursul. „Familii” e un spectacol care dezbate probleme ale societății contemporane, precum egalitatea în drepturi, adopția de către un cuplu homosexual, violența conjugală, valorile familiei tradiționale și nu numai. Este mărturia despre legătura cea mai intimă dintre oameni, în complexitatea și diversitatea ei.

Familii este al treilea spectacol din cadrul turneului național „Manifest pentru dialog”, care își propune să aducă în prim-plan teme relevante pentru societatea contemporană. Turneul ajunge la Galați, duminică, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, spectacolul fiind urmat de o discuție cu publicul, moderată de regizorul Eugen Jebeleanu și un psiholog, în prezența actorilor.

„Mi-am dorit să fac un spectacol care să aibă o dimensiune documentară, ancorată în contextul actual al țării noastre, care să exploreze influența pe care politicul o are asupra intimului și a chestiona un subiect de actualitate, care ne privește pe toți: propunerea proiectului de lege care prevede modificarea definiției familiei în Constituția României. Eu cred într-un manifest al acceptării, al diversității și al libertății de expresie și într-un teatru empatic, care să provoace spectatorul la dialog”, a declarat Eugen Jebeleanu, autorul spectacolului „Familii”.

„Familii” este un spectacol de teatru social care dă voce unor indivizi anonimi. Personajele se confruntă cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmării, identificarea rigidă cu părinții sau dimpotrivă, refuzul acesteia, patetismul întâlnirilor de familie, însușirea rolului de părinte, inducerea și resimțirea culpabilității. Prin acest proiect, regizorul caută să pună întrebări spectatorului, să îi trezească spiritul critic și civic și să îl facă să reflecteze asupra unor preconcepții sau etichetări de excluziune socială.

Din distribuție fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de