„Faleza Inferioară – Greu de ajuns”, un film interzis persoanelor în cărucioare cu rotile

Data : 14 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Un gălățean a fotografiat o persoană cu dizabilități cum coboară treptele de la faleză și a tras autorităților un semnal de alarmă.

Deși avem una dintre cele mai lungi mai frumoase faleze pe malul Dunării, autoritățile locale nu par deloc interesate să fructifice acest lucru în beneficiul turiștilor. Nici măcar în beneficiul localnicilor, mai ales în privința celor cu probleme locomotorii. Iată că un gălățean a reușit să fotografieze ieri cum un om în scaunul cu rotile se chinuia să coboare treptele unor scări pentru a ajunge să se bucure de peisajul de pe Faleza Inferioară. A scris și o postare pe Facebook, pe care o redăm integral:

„Nici nu stiu cum sa incep sa nu par un altu’ care cauta like-uri si notorietate pe facebook. Dar priviti si voi aceasta poza care vorbeste de la sine. In afara de zona „Trecere Bac” si capatul celalalt al falezei, zona Garii Fluviale, nu exista pe toata lungimea falezei o rampa pentru ca astfel de oameni, cu astfel de probleme sa poata cobori pe faleza inferioara. Nu cred ca e normal ca ei sa se chinuie si sa se tarasca efectiv pe jos pentru a putea cobori. Faleza e pentru toata lumea si asa trebuie sa fie. As vrea ca intr-un fel sau altu’, acest mesaj sau rugaminte sa ajunga la cei care pot face ceva in privinta asta si sa creeze niste rampi speciale pentru ca cei care vor sa coboare pe faleza sa o poata face fara a se umili. Este valabil si pentru mamele singure care ies la plimbare cu caruciorul, nu au cum sa coboare decat sa se chinuie pe scarile interminabile.

P.S. Nu sariti cu gura… am fost sa il ajut pe acest om, care foarte politicos mi-a refuzat ajutorul, spunand ca este obisnuit si se descurca”. Semnează: Cătălin Ștefan.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de