Facultatea de Inginerie organizează prima ediție a concursului „Kart Low Cost”

Data : 11 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

La competiție participă și echipa de studenţi „Danube Pistons”

Competiția Kart Low Cost (KLC) este rezultatul colaborării dintre Université de Bourgogne – Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers(ISAT de Nevers) din Franța și Departamentul Autovehicule și Transporturi din cadrul Universității din Pitești. Prima ediție s-a desfășurat în 2011, la Nevers iar de atunci, competiția a fost organizată alternant, o dată în Franța, o dată în România.

Concursul, al cărui scop este concepția, proiectarea și fabricarea unui kart numit “low cost” de către echipe pluridisciplinare de studenți încurajează inovația printr-un regulament tehnic care lasă o mare libertate de concepție și permite participanților să-și dezvolte ideile inovatoare. Respectarea termenelor, realizarea unui proiect cu un buget redus, dezvoltarea spiritului de competiție sunt cuvinte cheie și constituie provocările acestei competiții. Comunicarea profesională/inter-relaționarea în interiorul și în exteriorul echipei permite creșterea potențialului de inovare prin intersectarea cunoștințelor fiecărui membru al echipei.

În cadrul concursului, studenții construiesc un kart cât mai inovant din punct de vedere tehnologic, cu un buget de 2000 euro, pentru proiectul termic, respectiv 3500 euro, pentru cel electric, cu care participă la o competiție sportivă pe un circuit adecvat.

La evaluarea proiectelor, concurenții vor parcurge mai multe etape:

– evaluarea bugetului;

– evaluarea soluțiilor tehnice utilizate și a designului caroseriei kartului;

– participarea la probele dinamice pe circuit.

Așadar, competiția este, înainte de toate, una inginerească, probele sportive având, mai ales, menirea de a demonstra că prototipul realizat este viabil. În cadrul probelor dinamice pe circuit, probele de calificare au menirea de a stabili locurile pe grila de start. Cursele de sprint și de anduranță sunt destinate evaluării performanțelor vehiculelor realizate de către studenți în cadrul proiectului.

La primele cinci ediții au participat echipe de studenți din Universitatea din Pitești și din Franța – ISAT de Nevers. La ediția a 6-a, desfășurată în București în organizarea Universității din Pitești, a participat și o echipă formată din studenți din cadrul Universității din Craiova. La ediția a 7-a, organizată de ISAT de Nevers, din România au participat echipe de studenți de la Universitatea din Pitești, Universitatea din Craiova și Universitatea Politehnica din București.

Ediția a opta este organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – aflată la prima participare în cadrul competiției Kart Low Cost.

Partenerii KLC 2018 sunt: Primăria Galaţi, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto), Galaţi, Societatea Inginerilor de Automobile din Romȃnia, Universitățile din Pitești și Craiova, Politehnica București, Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers și Academia de Știinţe Tehnice din Romȃnia.

La competiţia de la Galaţi participă 64 de studenţi coordonați de 11 cadre didactice, cu 8 karturi cu motoare termice și două karturi cu motoare electrice din Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports, Nevers, Franța, Universitățile din Pitești, Craiova, Galați şi Politehnica București.

Echipa Facultății de Inginerie din cadrul Universității Dunărea de Jos, „Danube Pistons” va participa la competiția KLC cu un cart cu motor termic și este formată din studenții Lefter Cristian, anulII TCM , care va pilota și cartul, Comșa Cătălina-Ramona, anul III Inginerie Economică, Stoenescu Liviu, anul IV Autovehicule Rutiere, Boboc Cătălin, anul IV Inginerie Electrică și Carp Madalina, anul III Engleză – Franceză.

Fetecau Cătălin, coordonatorul echipei de la Galați aduce mulțumiri sponsorilor:

Asociația absolvenților Facultății de Mecanică, SF TEX SA, APAN, IVAS Complex Auto, Criomec SA, ICE Marine Design, Automobile Dacia și Primăriei Municipiului Galați precum și domnului Dan Bălănescu, cel care a realizat logoul echipei gălăţene și afișul evenimentului.

Programul competiției KLC 2018 este următorul:

 

Vineri 11.05.2018, Sala D12, Corp D, Et. 1 Facultatea de Inginerie, Strada Domnească nr. 111

16.00 – 16.15 – Deschiderea Competiția Kart Low Cost (KLC) 2018

16.15 – 19.15 -Prezentarea proiectelor

Sâmbăta 12.05.2018, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto), Str. Anghel Saligny nr. 117

9.00 – 12.45 – Probe dinamice pe circuit

13.00 – 13.30 – Festivitate de premiere. Închiderea Competiției KLC 2018.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de