Exercițiu de mobilizare în județul Galați

Autor :

Data : 27 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Exercițiul a fost programat anul trecut și nu are nicio legătură cu situația economică actuală.

În perioada 26-29 iunie 2018, în județul Galați se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, exercițiu aprobat în anul 2017 prin Hotărâre a Consiliului Superior de Apărare a Țării, potrivit Legii nr. 45/1994 privind apărarea națională a României și Legii 477/2003 privind pregătirea economiei naționale și a teritoriului pentru apărare.

Exercițiul se desfășoară în scopul evaluării potențialului economic și uman disponibil la nivelul județului, pentru asigurarea resurselor necesare susținerii efortului de apărare în situații care impun măsuri excepționale, potrivit legii, în caz de criză, mobilizare sau război. Conducerea exercițiului este asigurată de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în cooperare cu reprezentanți din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Economiei, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel de exerciții se planifică în anul anterior desfășurării, nu au legătură cu situația geostrategică actuală și respectă drepturile și obligațiile internaționale ale României.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de