Eugen Durbacă și-a tras hashtag #rezist

Data : 7 septembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Versatilul politician de la malul Dunării vrea să facă minuni la 75 de ani și 12 partide schimbate

Tocmai am aflat că Eugen Durbacă, senatorul de Galați trimis la pensie de oamenii lui Cristi Dima din ALDE, a fost adoptat de partidul lansat zilele trecute de Victor Ponta. Acest politician versatil al Galațiului ar trebui să-și pună la status hashtag-ul #rezist, fără nicio aluzie la sloganul manifestanților din Piața Victoriei.

Să nu-mi spuneți că nu stiți cine este Tata Durbi! Fost activist PCR, în 1989, Durbacă era director la Întreprinderea de Utilaj Greu Galaţi şi membru supleant al Comitetului Central al PCR, iar în 1982 a fost propus pentru funcția de ministru adjunct al metalurgiei. Pe 17 martie 1985, a fost ales deputat în Consiliul Județean Galați, circumscripția 71 Fârțăneşti.

După Revoluție, a fost pe rând primar, președinte și vicepreședinte de CJ și senator ales pe listele USL.

Potrivit romaniacurata.ro, pe 22 decembrie 1989, Durbacă a fost salvat de armată cu TAB-ul de muncitorii furioşi pentru că le oprea bani din salarii. În zilele revoluţiei, a stat ascuns în comuna Jorăşti, în beciul casei bunicii prietenei fiului său. În 1999, când era primar PDSR, a profitat de filiera lui Bebe Ivanovici şi şi-a luat certificatul de revoluţionar nr. 13162. La dosarul său de revoluţionar, era anexată şi „Fişa Luptătorului”, în care erau declaraţiile altui membru al CC al PCR, Dan Dulamă, director al Centralei Industriei Siderurgice, precum şi declaraţiile a doi colegi de partid, deputatul PDSR Sandu Florentin şi senatorul PDSR Ilie Plătică Vidovici. Scandalul de presă l-a determinat în 2000 pe Eugen Durbacă să renunţe la certificatul de revoluționar.

Tot cei de la romaniacurata.ro scriu că Durbacă este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar disjuns din cel în care fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată pentru că a obținut fraudulos un teren de aproape 40 de hectare aparținând SC Aviația Utilitară Tuzla SA.

Acum, nu este exclus ca Durbacă să se reinventeze!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de