Elevii Școlii din Drăgușeni, „Împreună pentru un Internet mai sigur”

Data : 6 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Activitatea a fost realizată de grupa „Cetățeni digitali responsabili”.

Activitatea, derulată în trei etape (o dezbatere la clasă, o dezbatere publică și realizarea unui clip video) a avul loc în cadrul Concursului „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe internet privind datele personale”, lansat de Organizația Salvați Copiii în cadrul programului „Ora de Net”, susținut de Ministerul Educației Naționale.

Activitatea a fost coordonată de profesoara Claudia Delescu, susținută de cadrele didactice din Școala Drăgușeni, de elevi, de foști elevi și de reprezentanți ai comunității locale: primar, agent de poliție, asistentul social din cadrul Primăriei și preotul paroh. Beneficiarii proiectului sunt cei aproximativ 110 elevi ai învățământului gimnazial, părinții, cadrele didactice, reprezentanții comunității locale. Dezbaterea a avut ca temă siguranța pe Internet, drepturi și responsabilități pe internet.

„Consider că evenimentul pe care l-ați creat ar putea să aibă un impact destul de mare, din punct de vedere emoțional și educațional, asupra elevilor. Ei sunt copăceii societății noastre și în funcție de cum îi îngrijim, așa vor și înflori. Lucrătorii Postului de poliție Drăgușeni privesc înainte spre o mai bună colaborare cu instituția dvs. și vor răspunde afirmativ cu ocazia altor evenimente că și acesta”, a declarat șeful de post din Drăgușeni.

scoala internet4

„A fost o activitate din care copiii au învățat să spună stop violenței pe internet de mici pentru a nu pune în practică violența când vor crește și să îi ajute pe ceilalți să nu mai folosească violența. Elevii care au participat la activitate au fost încântați de ceea ce am făcut”, a spus la rândul ei o elevă participantă.

„Prin susținerea acestei activități se urmărește îmbogățirea cunoștințelor despre modalități de combatere și prevenire a violenței pe Internet, aprofundarea modului în care școala poate interveni în medierea conflictelor violențe și stoparea lor, promovarea non-violenței precum și stoparea fenomenului de violență în mediul on-line. Prin mediatizarea lui se trage un semnal de alarmă privind ritmul alert al actelor de violență în mass-media”, ne-a explicat profesoara Claudia Delescu.

La ediția de anul trecut a aceluiași concurs Școala Drăgușeni a obținut locul 17 la categoria a Il-a (învățământ gimnazial) din 142 proiecte depuse la nivel național.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de