Elevii din Galați merg mâine la școală dar nu fac ore de curs

Data : 4 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Ei vor asista la diverse dezbateri despre rolul educației sau vor merge în vizite la muzee.

Elevii din județul Galați nu vor face mâine ore, dar vor merge la școală. Potrivit contractelor colective din școli, dascălii vor marca evenimentul prin organizarea de excursii, vizite la muzeu sau activităţi în aer liber, evident, împreună cu elevii.

„În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate — învățământ preuniversitar), încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, părțile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie — Ziua Învățătorului și pe 5 Octombrie — Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente. De asemenea se stipulează că în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”, se arată într-un comunicat de presă dat de Ministerul Educației Naționale.

În schimb, mâine, la Complexul Muzeal de Științele Naturii, aproape 70 de profesori cu performanțe deosebite prin prisma elevilor pe care i-au îndrumat vor fi premiați de Inspectoratul Școlar Galați.

Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de